BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Gündem

Erdoğan'ın Hamas çıkışı dünya basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Ankara'da yaptığı konuşma dünya basınında geniş bir yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Hamas' sözlerine dikkat çeken Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Al Arabiya televizyon kanalı, 'Erdoğan Hamas'ın bir direniş hareketi olduğu yönündeki tutumunu yineledi' ifadelerini izleyicilerine aktardı.

Abone OlGoogle News
14 Mayıs 2024 09:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bir yıl içerisinde dördüncü kez bir araya geldi. Miçotakis ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, dün saat 15.08'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Miçotakis'i, havalimanında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve diğer yetkililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ortak basın toplantısında konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİ DÜNYA BASININDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Miçotakis ile Hamas konusunda mutabık kalmadıkları önemli bir konu olduğunu vurguladı. Miçotakis, Hamas için 'terör örgütü' derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan birden fazla kez buna katılmadığını söyledi. Dünya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis'in görüşmesini yakından takip etti.

ABD merkezli basın kuruluşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas hakkındaki sözlerine dikkat çekerken, İsrail basını ise rahatsız oldu.

İngiliz basınından Telegraph gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis'in konuşmasındaki diyaloğu manşetine taşıdı. Telegraph haberinde "Türkiye cumhurbaşkanı Filistinli grubu terör örgütü olarak tanımlamanın 'zalimce' olacağını söyledi" sözlerine yer verdi.

'HAMAS' SÖZLERİNE DİKKAT ÇEKTİLER

İkili görüşmeyi yakından takip eden İsrail basını da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis'in görüşmesindeki 'Hamas' sözlerine dikkat çekti. Erdoğan-Miçotakis görüşmesini okuyucularına aktaran İngilizce ve Fransızca yayın yapan İsrail medyası Jerusalem Post, 'Erdoğan Hamas'ı savunuyor, onların direniş savaşçısı olduğunu söylüyor' ifadelerini dedi.

Miçotakis'in Ankara ziyaretine odaklanan bir başka İsrail basını Times of Israel ise, Erdoğan'ın Hamas'ı bir direniş hareketi olarak gördüğünü yinelediğine yazdı. Haberin devamında 'Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Ankara'da yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Erdoğan, Yunanistan'ın Hamas'ı terör örgütü olarak görmesinden de üzüntü duyduğunu söyledi' ifadelerine yer verildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Al Arabiya televizyon kanalı da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Hamas' hakkındaki sözlerine atıfta bulundu. Televizyon kanalı, 'Erdoğan Hamas'ın bir direniş hareketi olduğu yönündeki tutumunu yineledi' ifadelerini izleyicilerine aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis'in 'Hamas' sözlerine odaklanan bir başka basın kuruluşu Euronews, 'Liderler Yunanistan ve Türkiye ilişkilerini çözmek için bir araya geldi' başlığını attı. Euronews haberinin devamında, "Yunanistan ve Türkiye liderleri, onlarca yıllık anlaşmazlıkları bir kenara bırakma çabalarının altını çizmeyi amaçlayan görüşmeler için Pazartesi günü bir araya geldi, ancak aynı zamanda İsrail-Hamas savaşıyla ilgili derin görüş ayrılıklarını da ortaya çıkardı' sözlerine yer verdi.

İkilinin ekonomi hedefini manşetine taşıyan Çin merkezli Xinhua, 'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı ilişkilerdeki olumlu ivmenin sürdürüldüğünü vurguladı' dedi. Xinhua haberinde 'Türkiye cumhurbaşkanı, iki tarafın Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki sorunları ele alarak yapıcı bir diyalog yürüttüğünü ve ikili ticaret hacminin 10 milyar ABD doları olarak hedeflenmesi konusunda mutabakata vardığını söyledi' ifadelerine yer verdi.

Riyad merkezli Asharq al Awsat: 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü yaptığı açıklamada, Filistinli grup Hamas'ın ateşkes teklifini kabul etme hamlesinin ardından ABD ve Avrupa ülkelerinin İsrail'e Gazze'de ateşkesi kabul etmesi yönünde baskı yapmak için yeterince çaba göstermediğini söyledi'

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar