BIST10.643,58%3,14
USD32.2295%-0.15
EURO35,0126%-0.35
ALTIN2.500,70%1.40
Gündem

Bağcılar Belediyesi'nden Akit TV'ye anlamlı hediye: Sebilürreşad

Bağcılar Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy'un başyazarlığını yaptığı Sebilürreşad dergisinin ilk sayılarını kitaplaştırarak tarihe ışık tutuyor. Kayıt Dışı Tarih'e özel hediye edilen bu eser, Kurtuluş Savaşı ve milli edebiyatımız için önemli bir kaynak.

Abone OlGoogle News
06 Mayıs 2024 10:31

Bağcılar Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy'un başyazarlığını yaptığı ve Kurtuluş Savaşı'nın önemli bir sesi olan Sebilürreşad dergisinin ilk sayılarını kitaplaştırarak Akit TV'nin sevilen tarih programı Kayıt Dışı Tarih'e özel bir hediye takdim etti.

Milli Şair'in İzinde: Sebilürreşad Sayfaları Kitap Oldu

Bağcılar Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu önemli proje kapsamında, Sebilürreşad dergisinin 1920 yılında Sırat-ı Müstakim adıyla yayına başladığı ilk 182 sayısı ve 1923 yılından itibaren Sebilürreşad adını aldığı sonraki 459 sayısı kitaplaştırıldı. 11 ciltten oluşan bu eser, derginin Osmanlıca olarak yayımlanan ilk dönemini kapsıyor ve araştırmacılara, tarih meraklılarına ve edebiyatseverlere paha biçilemez bir kaynak sunuyor.

Milli Mücadele'nin Ruhu Sebilürreşad'da Yaşar

Sebilürreşad dergisi, Kurtuluş Savaşı'nın en çetin yıllarında Anadolu'nun sesi olarak önemli bir rol oynadı. Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri ve Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu'yu dolaşarak verdiği vaazların yanı sıra, güncel siyasi ve toplumsal konulara dair yazılar, makaleler ve haberler de dergide yer aldı. Sebilürreşad, bu sayede milli mücadelenin ruhunu yansıtan ve milletin umutlarını besleyen bir meşale görevi gördü.

Bağcılar Belediyesi'nden Tarihe Katkı

Bağcılar Belediyesi, Sebilürreşad dergisini kitaplaştırarak milli tarihimize ve edebiyatımıza önemli bir katkıda bulundu. Bu eser, Mehmet Akif Ersoy'un eserlerini ve Kurtuluş Savaşı'nı daha iyi anlamamıza imkan sunarken, araştırmacılara da yeni ufuklar açıyor.

Kayıt Dışı Tarih'e Özel Hediye

Bağcılar Belediyesi'nin bu özel hediyesi, Akit TV'nin sevilen tarih programı Kayıt Dışı Tarih'e takdim edildi. Programın sunucusu ve Tarihçi Mustafa Armağan, Sebilürreşad'ın önemini vurgulayarak Bağcılar Belediyesi'ne bu anlamlı eser için teşekkür etti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar