BIST10.276,88%0,67
USD32.3391%-0.12
EURO34,8040%0.05
ALTIN2.393,53%-0.14
Gündem

Mehmet Güngördü Kaybedenler neden kaybetti, Kazananlar neden kazandı?

Akit Medya Doğu ve Güneydoğu bölge müdürü Mehmet Güngördü aktarıyor

Abone OlGoogle News
22 Nisan 2024 11:30

Mehmet Güngördü şu ifadeleri kullandı: "31 Mart yerel seçimleri geride kalırken kaybedenler neden kaybetti, kazananlar neden kazandı?

Ak Parti 22. yıldan bu yana neden bu hale geldi hatayı nerede yaptı? Ufak bir analiz yapalım. Elbette birçok sebebi var. Tabii bunlardan en önemlileri; sandığa giden yolun ekonomiden geçmesi, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, emeklilerin durumu, akaryakıtın sürekli zamlanması ve bunun gibi birçok sebep ve sorunlar...

Aslında sürekli gündeme getirdiğim mevzu ve muzdarip olduğum nedir  biliyor musunuz? Ak Parti'nin içindeki AKP'liler.

Teşkilatların parti yöneticilerinin halktan kopuk olmasının nedeni vatandaşların şikayetlerine kulak tıkamaları, bazı belediye başkanlarının ihtişamlı hayatı, koruma orduları, halkın taleplerine karşılık verilmemesi, basın daire başkanlarının kendini bir halt zannedip telefonlara bile cevap vermeme edepsizliği... Tevazu, alçak gönüllü, vefakar yöneticilerin yerini kibirli, sert, vefasız yöneticilerin yer alması ve en önemlisi eleştirilere tahammülsüzlük. Bunları bir liste haline getirirsek uzayıp gider.

Peki hepsi mi böyle?

Kesinlikle hayır, haksızlık yapmayalım. Yaşadığım şehirde Gaziantep'te iki merkez ilçe örnek vereceğim: Şahinbey ve Şehitkamil . Hizmet alanında hangisinin daha iyi olduğunu öğrenmek isterseniz sokağa çıkın. Kime sorarsanız sorun şüphesiz halkın yüzde doksanı Şahinbey belediyesinin hizmetleri diyecektir. Ben demiyorum sokak diyor. Varsa itirazı olan insin sokağa hodri meydan! Şehitkamil' de kiminle oturup konuşsam her kesimin Şehitkamil'in kesinlikle değişmesi gerektiği yönde olup, yeni taze kana ihtiyaç duyulduğunu, Şahinbey'in gölgesinde kaldığını her kesimden dinledim duydum. Bunu kendi teşkilatı da biliyor, genel merkez de. Ama maalesef Cumhurbaşkanımızı da yanıltıp yanlış bilgi aktardılar. Tekrar aday gösterildi ve sonuç ortada, göz göre göre CHP'ye ikram ettiler.

Gazeteci olmak sadece olumsuz şeyler söylemek, eleştiri yapmak değildir. Bunları neden dile getirdim? Şehitkamil'i eleştirirken Şahinbeyi de öveceğim. Hiç kimse babanızın oğlu değil, kimseden bir beklentimiz de yok. Gaziantep'te Şehitkamil belediyesi kaybederken neden Şahinbey yüzde 55 oy aldı? Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tek kelimeyle muhteşem projeler ortaya koyuyor. Her kesime dokunuyor. CHP'lisi bile hizmetlerinden dolayı Tahmazoğlu'na oy veriyor. Adam şehri alt yapıdan üst yapıya, şehir merkezinden kırsala hizmet verip projeler yapıyor, şehri yaşanabilir hale getiriyor. Tünel açıyor, köprülü kavşak yapıyor, çiftçilere sahip çıkıyor, gübre veriyor, yem desteği veriyor, fidan desteği sağlıyor, kütüphane yapıyor, Türkiye'nin ikinci büyük camisini yapıyor, öğrencileri Çanakkale'ye götürüyor, onlara burs veriyor, bisiklet dağıtıyor... Daha sayamadığım bir proje mevcut. Duydum ki Fırat'ın suyunu Gaziantep'e getirecek. Tüm bunlar yapılırken vatandaş seçim günü bunun karşılığını verdi. Halk o kadar da nankör değil. Elbette seçim sonuçlarında sayın başkan daha fazla beklerdi ama genel anlamda küsüp sandığa gitmeyen binlerce vatandaşımız var. Burada anlatmak istediğim bir yerde yanlış aday kaybederken bir yerde de doğru aday kazandı. Umarım bundan sonra genel merkez aklını başına alıp, vatandaşın sesini dinleyip her yerde doğru aday gösterir. Selam ve dua ile..."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar