BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Gündem

Altınok’un kardeşi: Hukuken ve vicdanen kabul edilemez

Bir süredir açıkladığı mal varlığı üzerinden yıpratılmaya çalışılan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un kardeşi Günaydın Altınok Altınel, bir gazete verdiği röportaj ile ilgili tekzip yayınladı. Günaydın Altınok Altınel, “sözlerim çarpıldı” dedi.

Abone OlGoogle News
24 Mart 2024 18:40

Günaydın Altınok Altınel’in Avukatı Semra Ilık Müvekkili adına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  Bilindiği üzere AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve müvekkil Sayın Günaydın ALTINOK ALTINEL'in kardeşi Sayın Turgut ALTINOK'un mal varlığı bir süredir mesnetsiz iddialarla kamuoyunun gündeminde yer almaktadır. Basında genişçe yer bulan bu konuya ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'nden Barış TERKOĞLU müvekkile ulaşmış ve aralarındaki görüşme 21.03.2024 tarihinde, ''Herkes malvarlığını merak ediyordu: Turgut ALTINOK’un kardeşi Cumhuriyet’e konuştu'' başlığı ile haberleştirilmiştir.

Müvekkil görüşme esnasında kardeşi Sayın Turgut ALTINOK'un beyanlarına aykırı hiçbir açıklamada bulunmamış olmasına rağmen; haber içeriğinin değer kazanması amaçlanarak müvekkilin sarf ettiği sözler çarpıtılarak yazılmıştır. Müvekkil, 11 kardeş olduklarını, tüm mal varlıklarının atalarından miras kaldığını, neden bu kadar gündem yaratıldığını anlamlandıramadığını, bu sürecin mesnetsiz iddialarla ve bir mahalle baskısı altında, aday olan kardeşi başta olmak üzere bütün aileyi psikolojik olarak yıprattığını ifade etmiştir.

Birçok haber sitesinde ''mal varlığını eksik açıkladı'' başlığı ile müvekkille yapılan görüşme haberleştirilmiştir. Ancak müvekkil tarafından böyle bir söylemde bulunulmamıştır. Sayın Turgut ALTINOK'un mal varlığını eksik açıkladığı, aslında daha fazla mal varlığının bulunduğu yönünde ifadelere yer verilmesi hukuken ve ahlaken kabul edilebilir değildir.

Basın, kamu yararı işlevini yerine getirirken haberin gerçek ve güncel olması, haberin kamuoyunu ilgilendirmesi, özle biçim arasındaki dengenin gözetilmesi ve objektif olması gibi kriterlere uygun davranmalıdır. Bu şartlardan herhangi birinin gerçekleşmemesi, haber verme hakkının varlığını ortadan kaldıracak ve kişilerin korunan haklarına saldırı teşkil edecektir.

Anılan haberde, müvekkil tarafından sarf edilmeyen sözler 'haberin gerçek olması' ilkesine aykırı olacak şekilde yayınlanmıştır. Böylelikle haber verme hakkına ilişkin hukuka uygunluk kuralları ihlal edilmiştir.

Sonuç olarak; müvekkilin sözlerinin çarpıtıldığını ve kendisinin sarf etmediği sözlere yer verildiğini ve bu konunun tamamen şahısların söylemlerinin doğruluğundan ziyade siyasi çıkar ve amaç güdülerek gerçekleştirildiğini ve bu durumun basın özgürlüğü sınırları dahilinde kabul edilemeyeceğini, kamuoyunun bilgisine ve takdirine saygıyla sunuyoruz.

Günaydın ALTINOK ALTINEL Vekili

Av. Semra ILIK

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar