BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Gündem

“İçsel tatmin ve vicdani rahatlık bizi daha iyi bir insan yapar”

.

Abone OlGoogle News
05 Mart 2024 13:18

Ben, Nusret Toplar. Hem yapımcı hem de hayvansever olarak yaşamını  savunmaya muhtaç olan masumları desteklemeye adamış durumdayım. Masumlar arasında hayvanlar, kadınlar, çocuklar gibi korunmaya ihtiyacı olanları anlamak ve desteklemek benim önceliklerim arasında yer alıyor.

Empati kurmak için kendimizi başka kişi veya hayvanların yerine koymak önemli.. Onların sıkıntılarını ve çaresizliklerini daha iyi anladığımızda, daha etkili bir şekilde yardımcı olabiliriz.

İmkânı olanlar olarak, Allah'tan bize verilen bir görev olarak karşılıksız destek vermeyi benimsiyorum. Her konu karşılıklı olamaz, çünkü bazen ihtiyaç sahiplerinin geri dönüşü olmayabilir. Bu yüzden insanların ne yaptığına bakmak yerine, önce kendimize ve aynaya bakarak iyilik yapmaya başlamalıyız. Michael Jackson'ın "Man in the Mirror" şarkısında da dediği gibi, değişim kendi içimizde başlar.

Masumları savunmak bize maddi bir avantaj sağlamayabilir, ancak iç huzurun daha önemli olduğuna inanıyorum. Maddi varlıklar geçici ve kaybedilebilirken, içsel tatmin ve vicdani rahatlık kalıcı bir değere sahiptir.

Unutulmaması gereken bir gerçek var: Öldüğümüzde, sahip olduğumuz maddi ve mal varlıklarımız elimizden gider. Ancak, yardıma muhtaç insanlara ve hayvanlara uzattığımız yardım elinin izi kalıcıdır ve kalplerde yaşar.

Bugün vurgulamak istediğim nokta, savunduğumuz masumlar için çaba sarf etmek ve iç huzuru bulmak arasındaki bağdır. Maddi kazanç sağlamayabiliriz, ancak içsel tatmin ve vicdani rahatlık bizi daha iyi bir insan yapar.

Hayvanları, kadınları, çocukları ve diğer korunmaya muhtaç olanları savunmaya devam edelim. İlk adımı atarak, kendi içimizde ve çevremizde iyilik yaparak dünyayı bir adım ileriye taşıyabiliriz. Unutmayalım, gerçek değerler ölümsüzdür ve mirasımız olacaktır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar