BIST10.739,57%0,90
USD32.2133%0.01
EURO35,0163%0.09
ALTIN2.503,07%-0.29
Gündem

HAREZMİ EĞİTİM MODELİ NEDİR?

.

Abone OlGoogle News
27 Şubat 2024 20:35

MEB tarafından yapılan açıklamada, “Hârezmî Eğitim Modeli; bilgisayar bilimleri, fen ve matematik bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve tasarım ile spor bilimleri alanlarında disiplinlerarası düşünebilen, ezberden ve monotonluktan uzak, düşündüklerini becerileri ile hayata geçirebilen, sanatla bilimi, bilimle sosyal hayatı bütünleştirebilen, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı çağın yeniliklerine millî ve manevi değerler ile adapte etmeyi hedefleyen bir eğitim modeli” ifadesine yer verildi.

Hârezmî eğitim modeli ile öğrencilerin öğretmen rehberliğinde hayatın içinden sorunlara çözüm önerileri getirebilmeleri için blok veya metin tabanlı programlama, robotik, oyun yapay zekâ programlama araçlarını kullanabilmeleri amaçlanıyor.

ŞENER BİRSÖZ İLKOKULU’NDA HAREZMİ

İstanbul’da Harezmi Eğitim modeli uygulamalarına öncülük eden okulumuz 2. Harezmi yılında da yine  öğrenci ve öğretmenleri ile fark yaratıyor. Temel yaşam becerileri ile teknoloji kullanımını harmanlayan bir proje üzerinde çalışan öğrenci ve öğretmenlerimiz günlük yaşam becerini geliştirmenin yanında teknolojiyi kullanmanın inceliklerini de öğreniyor. Kendilerine  yapay zekayı kullanarak Süper Şemi isimli bir maskot tasarlayan öğrenciler aynı zamanda maskotlarını seslendirebiliyor..

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar