BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Gündem

Hizbullah Hükümlüsü dediler yalan çıktı! Başlık farklı içerik farklı

Fondaş Sözcü Gazetesi, başlığıyla hiçbir alakası olmayan sözde haber içeriğiyle seçmeni aldatmaya kalkıştı.

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2024 12:51

Yalan haberi okurlarına yutturmaya çalıştığı için sık sık tekzip yayınlayan Sözcü gazetesi benzeri görülmemiş bir manipülasyona imza attı.

Bugünkü sayısında HÜDA PAR’ın Erzurum Belediye Başkan adayı Kerbela Şanlı’yı hedef gösteren Sözcü, ahlaksızlıkta sınır tanımadı.

CHP yandaşı Sözcü Gazetesi, seçmeni aldatmaya yönelik haberinin başlığında “Hizbullah hükümlüsü HÜDA PAR adayı oldu” ifadelerini kullanırken, haberin içeriği tamamen farklı çıktı.

GAZETECİLİK DEĞİL AHLAKSIZLIK

Gerçekte HÜDA PAR Erzurum Belediye Başkan adayı Kerbela Şanlı’nın değil kardeşinin “Hizbullah hükümlüsü” olduğu ortaya çıktı. Başlıkta ve haberin içeriğinde şu ifadeler yer aldı: “Gaffar Okkan suikastinin faillerinden olan Necmettin Şanlı’nın kardeşi Kerbela Şanlı, HÜDA PAR’ın Erzurum başkan adayı oldu…”

"SÖZCÜ OKURLARINI APTAL YERİNE KOYDU!"

Akit TV'de Murat Alan'ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu'nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili'nde Sözcü gazetesinin skandal haberi masaya yatırıldı.

Ali İhsan Karahasanoğlu, "Başlığı okudum ondan sonra içeri okudum dedim ki; ya işte biraz önce sizin iki taraflı bir yorum yaptınız bir suyunun suyu dediniz bir de başlıkta hükümlüsü aday yapıldı diyor. Ama içeride suyunun suyundan bahsediyor ikisinin arasındaki farkı da söylediniz. Ben samimi söyleyeyim ikisinin arasındaki farkı ilk aşamada ben görmedim. Notlar alıyorum falan işte ben de sizin gibi suyunun suyunun diyorum. Sizin söylediğiniz başlıktaki "HÜDA-PAR Hizbullah'tan Gaffar Okkan cinayetinden hükümlü olan kişi aday oldu." ifadesini 2 dakika sonra toparlayabilir. Hizbullah hükümlüsü diyor HÜDA PAR adayı oldu. Peki Hizbullah hükümlüsü dediği kim Kerbela Şanlı. Aday Kerbela Şanlı mı hayır yok aday Kerbela Şanlı'nın ağabeyi Necmettin Şanlı veya kardeşi Necmettin Şanlı. Şimdi Necmettin Şanlı aday Necmettin Şanlı hükümlü mü? değil. Peki başlıkta ne diyor Hizbullah hükümlüsü diyor. E şimdi o Özgür Cebe midir nedir? Çıksın desin ki ya bu başlığı kim attı. Ben bilmiyorum benim yazdığım haberin başlığında böyle bir şey yoktu. İsviçre'den herhalde emir geldi İsviçre'de patron var bizim şirket İsviçreli şirkete aitiz biz. O dedi ki ya kardeş olur mu şimdi kardeşten dolayı abiyi suçlamak olur mu? Suç ve cezada şahsilik prensibi var diyoruz biz. Ama şimdi geldiğimiz bu noktada kardeşinden dolayı abisinin adaylığına nasıl itiraz ederiz. Siz çaktırmayın hükümlü olan kişiye aday gösterildi gibi gösterin demiş olabilir. Dolayısıyla burada Resmen Sözcü gazetesi sahtekarlık yapmış. Başlığıyla içeriği arasında resmen okuyucularını aptal yerine koymaya kalkışmış." diye tepki gösterdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar