BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Gündem

MİT'ten Mossad'a son darbe! Operasyondaki sır perdesi aralandı

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Türkiye'de faaliyet gösterdiği iddia edilen ve İsrail'in casusluk faaliyetlerini yürüten 46 Mossad muhbirini yakaladığı operasyonun detayları ortaya çıktı.

Abone OlGoogle News
08 Ocak 2024 14:18

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) siber yetenekleri sayesinde, İsrail’in sahaya sürdüğü onlarca etki ajanının, İsrailli ajanlar ile devşirme casus ağının sosyal medya platformları üzerinden yoğun şekilde yürüttüğü psikolojik harekat faaliyetlerinin takibi mümkün oldu.

Mossad’ın Türkiye’deki Faaliyetlerine Karşı Operasyon

Mossad, örtülü operasyonlarda genellikle hedef ülkede yerli unsurlardan veya o ülkede ikamet eden yabancı uyruklulardan istifade ediyor. Ancak MİT son operasyonunda Mossad’ın Türkiye’deki casusluk faaliyetlerini hedef alarak birçok planı ve casusu deşifre etti.

MİT, uluslararası casusluk faaliyetine karışmış olabileceği değerlendirilen 46 kişinin yakalanması için kapsamlı bir operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda İstanbul merkezli olmak üzere toplam 8 ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı ve 34 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda büyük miktarda nakit para, ruhsatsız silah ve dijital materyal ele geçirildi.

Operasyonlar kapsamında elde edilen bilgilere göre, Mossad Türkiye’de devşirme casus ağı oluşturarak çeşitli manipülasyon ve dezenformasyon faaliyetleri yürütüyordu. Özellikle Türk toplumunun hassas noktalarına hitap ederek toplumu kutuplaştırmaya yönelik faaliyetlerde bulunulduğu tespit edildi.

Türk İstihbaratının Gücü ve Gelişimi

MİT, başkanlık döneminde operasyonel yetkinliğini artırarak birçok başarılı operasyona imza attı. İnsan kaynağı ve teknik istihbarat toplama disiplinlerindeki gelişmeler sayesinde MİT, İsrail’in casuslarının iletişim kanallarını tespit edebildi ve psikolojik harekat faaliyetlerini takip edebildi.

Bunun yanı sıra, MİT’in istihbarat diplomasisi faaliyetleri de operasyonel gücünü destekledi. Böylelikle Türk istihbarat diplomasisi, siyasi söylemden öte sonuç alıcı bir etki uyandırmaya başladı.

MİT’in başarılı operasyonu, İsrail’in Türkiye’deki casusluk faaliyetlerini deşifre etmek ve ulusal çıkarlarına zarar vermek amacıyla gerçekleştirildi. Ayrıca MİT, Türkiye topraklarını iki farklı ülkenin istihbarat savaşlarının üssüne çevirmeye izin vermeyeceğini vurguladı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar