BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Gündem

Hizmet etmeyi heykelden ibaret sanıyorlar… Bornova’ya anaokulunu engellemek için harekete geçtiler!

Ana Muhalefet partisi bu kez İzmir’de hizmete engel olmak için kolları sıvadı. Bornova Anadolu Lisesi’nin geniş arazisi içerisine yapılması planlanan anaokulunu akıl almaz iddialarla suçlayarak yapını engellemek için düğmeye bastı.

Abone OlGoogle News
04 Ocak 2024 15:31

Gün geçmiyor ki muhalefet asılsız iddiaları ile gündeme gelmesin. CHP’nin asılsız iddialarının adresi bu kez de İzmir’de bulunan Bornova Anadolu Lisesi oldu.

İzmirlileri kötü koku, çöp ve kirliliğe hapseden heykel belediyeciliği Çok geniş bir alanda yer alan Bornova Anadolu Lisesi’ne yapılacak olan anaokuluna takoz olmak için kolları sıvadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Suriyelilere yapılıyor’ iddiasını gündeme getirerek enteresan bir mizansen görünümlü sosyal medya mesajı ile İzmir Belediye Başkanı’na ‘İnşaatı durdurun’ emri verdi.

Ancak, Özgür Özel’in sosyal medyadan ortaya attığı iddianın gerçekle hiçbir alakası olmadığı ortaya çıktı. Çok geniş bir arazide yer alan Bornova Anadolu Lisesi bölgesinde pek çok kampüs bulunuyor. Bu geniş arazi içerisinde İzmirli vatandaşların çocuklarına hizmet etmek üzere bir anaokulu projesi başlatılıyor. Köstek siyaseti izleyen muhalefet buna engel olmak için derhal harekete geçiyor ve düğmeye basıyor.  

CHP’nin Genel Başkanı ve İzmir Belediye Başkanı’nın hedef haline getirdiği Bornova Anadolu Lisesi’nde gerçekte olanlar nedir?

Bornova Anadolu Lisesi, neden CHP’li yöneticilerin sistemli hedefi haline geldi?

İşte bütün bu soruların cevabı…

CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel twitter hesabı üzerinden “İzmir Bornova Anadolu Lisesi Türkiye’nin en saygın ve değerli eğitim kurumlarından biridir. Binlerce mensubundan biri olduğum Bornova Anadolu Lisesi ailesine bunu yaşatamazsınız. Bu hatadan derhal geri dönülmelidir.  Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nın, öğrencilerinin ve velilerinin yanında bu rezaletin karşısındayız. Gereği yapılacak” ifadelerini kullanarak tehditler savurmuştu.

Seçim döneminde Genel Başkanı’nın gözüne girmek için çabalayan Tunç Soyer ise sosyal medyadan aldığı talimat sonrası “Bornova Anadolu Lisesi kampüsünde yapılan inşaatla ilgili yasal inceleme sürecimizi tamamladık. Yapılan inşaatın imar mevzuatı açısından eksik ve hataları olduğunu yerinde tespit ettik. İnşaatın ivedilikle mühürlenmesi için gerekli tüm işlemleri başlattık ve Bornova Belediyesi’ne mühürleme işlemini yerine getirmesi için resmi yazımızı ilettik” ifadelerini kullanmıştı

PEKİ İŞİN ASLI NE?

Edilen bilgiye göre işin aslı büyük bir alana kurulu olan Bornova Anadolu Lisesi’nde çok farklı kampüs alanları bulunuyor. Bunların içerisinde Bornova Anadolu Lisesi, Tülay Aktaş işitme Engelliler Özel Eğitim Okulu, Selçuk Yaşar Boyacılık Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi yer alıyor.

Eğitim tesis alanı maliye hazinesinde bulunuyor. İmar planında ise tam da amacına uygun olarak eğitim sitesi olarak gözüküyor.

Araziye yapılacak olan anaokulu da il yapım programına tanımlı olup bakanlığımız öz kaynakları ile inşa ediliyor.

Yapılacak olan anaokulunda, bölgedeki okul öncesi eğitim ihtiyacı olan 200’ün üzerinde İZMİRLİ öğrenci faydalanacak. Yani yapılacak olan okulun ‘Suriyeliler’ ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Yetkililerden alınan bilgiye göre ortaya atılan iddialar tamamen asılsız, mesnetsiz ve yalandır. Yine yetkililerden alınan bilgiye göre anaokulunun inşaat alanında hiçbir ağaca da zarar verilmemiştir.

Öte yandan yapılacak olan anaokulunun yapı ruhsatı Bornova Belediyesi’nden alınmış ve İzmir 1 No’lu kültür varlıklarınca onaylanmıştır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar