BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Gündem

‘Kutlu direnişi selamlamak için buradayız’

Uluslararası İnsani Yardım Ve İnfak Derneği, İşgal rejimi İsrail’in uyguladığı zulme karşı sessiz kalmamaya davet etti.

Abone OlGoogle News
20 Kasım 2023 14:44

Uluslararası İnsani Yardım Ve İnfak Derneği yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

Zulme karşı sessiz kalmayan sevgili dostlar

Hepinizi saygı ile selamlıyor, davetimize katılarak bize destek olduğunuz için teşekkür ediyoruz.

Bugün Türkiye genelinde siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek ‘Zulmün olduğu yerde sessiz ve tarafsız olmak  zulme ortak olmaktır’ diyerek siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize destek vermek, kutlu direnişi selamlamak için buradayız.  İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız.

Sözün bittiği yerdeyiz.  İkiyüzlülüğün zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı siyonistler Filistin’de katliam yaparken, sessiz kalanların kıyameti zorladığı zamandayız.  Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejime kimileri devlet diyor.Biz İsrail’i devlet olarak görmüyoruz ve İsrail’in emperyalist güçler tarafından kurulan bir terör örgütü olduğuna inanıyoruz.

 Her gün Gazze’ye bomba yağdıran İsrail, tüm dünyanın gözleri önünde çocuk, kadın, yaşlı demeden tüm Filistin halkına soykırım uyguluyor. Tarihin kaydettiği en korkunç katliamlarını Filistin’de sergiliyor. Gazze’de elektrik, su ve insanların tedavi olacağı hastaneler gibi en temel insani ihtiyaçlar bile şu anda bulunmuyor.

        Amerika'nın ve Batılı ülkelerin sınırsız desteğini alan İsrail, katliamlarına tam 44 gündür aralıksız bir şekilde devam ediyor,sistemli bir şekilde  okul, camı, kilise, hastane demeden kasıtlı olarak hedef alarak , Hitlere rahmet okuturcasına  bir şehri  insanlarıyla birlikte  yok ediyor.

Bugüne kadar İsrail tarafından katledilen 12 bine yakın Gazzelinin üçte ikisini çocuklar ve kadınlar oluşturuyor; İsrail yönetiminin, Gazzeli çocuklara, kadınlara ve sivillere karşı insanlık tarihinin en kalleş saldırılarını anlatmak için tüm kavramlar yetersiz kalıyor.Burada bir savaş suçu işleniyor.

Biz sivil toplum kuruluşlarının kadın yönetici ve temsilcileri olarak 70 yıldır devam eden bu zulmün karşısında,  bireysel veya kurumsal olarak mitinglerle, oturma eylemleriyle , sosyal medyada paylaşımlara, boykotlarla, dualarla ve  kermeslerle bir nebze de olsa onların sesini duyurup safımız belli ederek onlara destek olmaya çalışıyoruz. Sosyal medyada gördüğümüz bu katliamı normalleştirmeye çalışan guruha inat vicdanı olan her insan gibi zulme karşı dik duruşumuzu bozmadan devam ettireceğiz.

Maalesef uluslararası toplum duygusuz bir izleyici olarak bu vahşeti seyrediyor. Bu katliama  sessiz kalmak İsrail’in cinayetlerine ortak olmaktır. Nerede Birleşmiş Milletler, nerede Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri, nerede insanlık...

 

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar