BIST9.760,88%0,40
USD32.4876%-0.24
EURO34,9142%0.17
ALTIN2.435,80%0.52
Gündem

Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçen DDK’dan flaş KPSS açıklaması! “Problem var”

KPSS’de bir yayınevinin hazırladığı soruların sorulduğu iddiası üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla inceleme başlatan Devlet Denetleme Kurulu’ndan (DDK), “Problemli bir durumun varlığı gözüküyor” açıklaması yapıldı.

Abone OlGoogle News
03 Ağustos 2022 13:11

Milyonlarca lisans mezununun bir yıl boyunca hazırlandığı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirildi.

Sorunsuz geçtiği düşünülen KPSS ile ilgili dün ortaya atılan bir iddia ise ortalığı karıştırdı. Bazı adaylar, yayınlanan cevap anahtarı ile bir yayınevinin deneme sorularının aynı olduğunu iddia etti. İddia bir anda gündeme otururken sosyal medyada en çok konuşulan konu haline geldi.

ÖSYM Başkanı görevden alındı, müfettişler kuruma gidiyor

İddialarla ilgili dün yaptığı konuşmada net mesaj veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlan Resmi Gazete'de ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevden aldığı belirtildi.

Aygün'ün görevden alınmasının ardından Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri de iddialar hakkında harekete geçti. Müfettişler, iddiaları incelemek üzere bugün ÖSYM'ye gidecek.

“Problemli bir durumun varlığı gözüküyor”

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, yaptığı ilk açıklamada “Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durumun varlığı gözüküyor" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar