BIST9.079,97%3,10
USD32.3333%0.13
EURO35,0639%-0.02
ALTIN2.307,12%1.30
Gündem

Azerbaycan Büyükelçisi’nden Kahramanmaraş EXPO’ya tam not 

Kahramanmaraş’ta EXPO 2023 hazırlıklarında sona yaklaşırken Onikişubat Belediyesi de uluslararası etkinlik için misafir ülke temsilcilerini ağırlamaya başladı… 70 bin metrekare havuzu, Maraş'a özgü 7 noktalı uğur böceği ve kelebek bahçesi, Arasta Çarşısı, muhteşem bir botanik bahçe ve aynı zamanda hobi bahçeleri ile Kahramanmaraş EXPO 2023 yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacak… 

Abone OlGoogle News
03 Ağustos 2022 13:01

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşat Memmedov da Kahramanmaraş’ı merak edip EXPO 2023 için yapılan tüm hazırlıkları yerinde gördü… EXPO 2023’ün ev sahibi olan dev organizasyonu düzenleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Azarbaycan Büyükelçisi Reşat Memmedov ile yakından ilgilenerek yapılan hazırlık aşamalarını teker teker anlattı…

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in davetiyle Kahramanmaraş’a gelerek resmi ziyaretlerde bulunan Memmedov, sonrasında ise EXPO 2023 Rekreasyon Alanı’nı gezdi. Alandan etkilenen Memmedov, “EXPO 2023, Azerbaycan vatandaşları için Türkiye’ye gelip Kahramanmaraş’ı görmek için güzel bir sebep olacak” dedi.

Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde Kahramanmaraş’ta düzenlenecek olan ve en az 50 ülkenin katılması hedeflenen Uluslararası EXPO 2023’teki çalışmaları yerinde görmek ve istişarelerde bulanmak üzere kente gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Reşat Memmedov, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş Valisi  Ömer Faruk Coşkun'un makam odasında gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Memmedov’a Vali Coşkun, kent hakkında bilgi verirken, Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise ekonomik anlamda ikili ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Buradaki toplantıya KMTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile kentte faaliyet yürüten Azerbaycanlı iş adamları katıldı.

Ziyaretlerin ardından Başkan Mahçiçek ile Büyükelçi Memmedov, EXPO 2023 Rekreasyon Alanı’na geçti. Burada hem alanı gezerek hem de tanıtım filmi eşliğinde EXPO 2023’ün içerisinde bulunan projeler ve hedeflere ilişkin misafirlerine bilgi veren Başkan Mahçiçek, tüm Azerbaycan halkını 23 Nisan 2023’de açılacak olan EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş’a davet etti. 

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Reşat Memmedov ise Kahramanmaraş’a gelerek hem kenti hem de EXPO 2023’ü kendi gözleriyle görmenin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Kahramanmaraş’ta olmak ve EXPO 2023’ü gözlerimle görebilmek çok önemliydi. Azerbaycan’a kendi gördüğüm gözle anlatacağım burayı. Türkiye’nin her bir değeri, Azerbaycan’ın da değeridir. Eminim ki bu EXPO’da Türkiye, Azerbaycan ve Kahramanmaraş için değerli olacaktır. Tüm Azerbaycan halkını EXPO 2023’e davet ediyorum” dedi.
Ziyaret, Büyükelçi Memmedov’a yöresel lezzetlerin tanıtılmasıyla son buldu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar