BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7448%0.17
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

Salih Mirzabeyoğlu’nun kitabını işaret edip tehlikeye dikkat çekti: Devlet üzerine gitmeli

Salih Mirzabeyoğlu’nun maruz kaldığı “Telegram” adlı zihin kontrolü işkencesine dikkat çeken Burak Çileli, mütefekkirin ‘Ölüm Odası’ adlı eserine dikkat çekerek “Dost tarikatı”na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Abone OlGoogle News
02 Ağustos 2022 15:55

FETÖ kumpası ile 2004 yılında “Dost Tarikatı lideri emekli Binbaşı İhsan Güven cinayeti” ile suçlanarak 12 yıl hapis yatan Burak Çileli, 2015’te yeniden yargılanıp beraat etti. Geçtiğimiz günlerde, Necip Hablemitoğlu’nu öldüren suikastçılarla İhsan Güven’i öldürenlerin aynı kişiler olduğuna dair delillere ulaşıldığı yönünde haberler çıktı.

 
-Burak Çileli

“Mirzabeyoğlu bu duruma yıllar önce dikkat çekti”

‘Güven cinayeti’ iddiasıyla 12 yıl hapis yatan Burak Çileli, bu gelişmenin kendisi açısından hem sevindirici hem de buruk duygular uyandırdığını belirterek, “Sevindirici tarafı, benimle beraber aynı zulme maruz kalmış 4 kişinin suçsuzluğunun bir kez daha ispatlanmış olması. Burukluğa yol açması ise 28 Şubat günlerinde, Metris cezaevinde tek başına konulduğu koğuşunda yıllarca ‘Telegram’ adlı zihin kontrolü işkencesine maruz kalan mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun, bu duruma yıllar öncesinden dikkat çekmiş olması.

 

“Dost tarikatı, FETÖ kliğiyle, Telegram projesinde ortak çalışıyordu”

"Telegram’ın ilk aşamasında yer alan bir yapıdır “Dost Tarikatı.” İlginç olan şu ki, devlet içindeki siyasi klikleşmede “ulusalcı” kesim içinde değerlendirilebilecek “Dost Tarikatı”, en büyük hasımları olan FETÖ kliğiyle, Telegram projesinde ortak çalışıyordu. Mirzabeyoğlu, Ölüm Odası adlı eserinde, dönemin Terörle mücadele şubesi sağ masa komiseri bugün FETÖ firarisi Mehmet Karabörk ile İhsan Güven arasında Telegram cihazı başındaki diyaloglarını aktarıyor” dedi.

“İpucunun izi sürülürse Telegram projesi de deşifre edilebilir”

Çileli, “Dost tarikatı” lideri İhsan Güven’in katilinin de aynı çevreden çıkmış olmasının önemli bir ipucu olduğunu ve bunun izi sürülerek Telegram projesinin de deşifre edilebileceğini vurguladı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar