BIST9.051,24%2,78
USD32.3167%0.08
EURO35,0982%0.08
ALTIN2.298,61%0.93
Gündem

Marmaris yangını ne durumda?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde saat 16.00 sıralarında başlayan ve ilçede kâbus yaşatan yangın kontrol altına alındı. Uygulama oteline de sıçrayan yangın nedeniyle okulda ve villada kısmen hasar meydana gelirken, 2 apart otel ile 13 ev tahliye edildi.

Abone OlGoogle News
30 Temmuz 2022 11:50

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi Turunç karayolu yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü.

Marmaris Belediyesi ile Orman İşletme Şefliği'ne ait 24 arazöz 80 orman işçisi ile 7 uçak 5 helikopterin müdahale eteği yangına vatandaşlar da yardımcı oldu.

YÜKSEKOKUL, UYGULAMA OTELİ VE VİLLA ZARAR GÖRDÜ

Yangın, ormanlık alanın bitişiğindeki Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu’na bağlı uygulama oteli ile 1 villaya da sıçradı. Okulda ve villada kısmen hasar meydana geldi. Alevlerin tehdit ettiği 2 apart otel ile 13 ev tahliye edildi.

Yangının saat 17.30 itibarıyla kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının başlatıldığı belirtildi. Yangında zarar gören villa ve meslek okul ile uygulama otelinde de temizlik çalışmaları sürüyor. Jandarma yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlattı.

ELEKTRİK TELLERİ ÜZERİNE DÜŞEN AĞAÇ DALI YANGINA NEDEN OLMUŞ

Marmaris Belediye Başkanvekili Hasan Yaylalı, yangının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu’na bağlı uygulama otelinin arkasındaki bir ağacın dalının kırılarak ellerinin üzerine düşmesi sonucu çıktığının belirlendiğini söyledi.

OGM: YANGINA MÜDAHALE 10 DAKİKADA YAPILDI

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), yerleşim yerlerinde panik yaratan yangın ile ilgili açıklama yaptı. Yangına müdahalenin 10 dakikada gerçekleştirildiğini açıklayan OGM, “5 uçak, 8 helikopter, 40 arazöz yeşil vatanımızı korumak için alevlerle mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.

PANİK ANI KAMERADA

Yangını cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen vatandaşların yaşadığı panik sosyal medyaya yansıdı. Bir vatandaşın Meslek Yüksekokulu’na bağlı oteldeki yangını görüntüleyerek, “Yanıyor. Otelimiz yanıyor” feryatlarında bulunduğu görüldü.

AFAD’DAN OTELLE İLGİLİ AÇIKLAMA

AFAD, yanan otelle ilgili yaptığı açıklamada “Bölgede çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır. Yangına Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 112 ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Jandarma ve polis ekipleri henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın ile ilgili bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

YANGIN OKULA VE OTELE SIÇRADI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu'nun bir kısmının alev aldığı ve yandığı belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangının meydana geldiği uygulama oteli önüne giderek açıklamalarda bulundu. Oktay, şunları söyledi:

* “Büyük yangının yıl dönümünde yine bir yangın faciası yaşıyoruz. İçmeler’de çıkan yangına itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Havadan da müdahalenin yapıldığı yangında Uygulama Oteli’nde ve çevresindeki alevleri söndürme çalışmaları hızla devam ediyor.

* Tüm vatandaşlarımızdan söndürme ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için gerekmedikçe trafiğe çıkmamalarını, yolları işgal etmemelerini önemle rica ediyorum. İyi haberler verebilmek umuduyla tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum.”

DENİZ TRAFİĞİNE YANGIN MÜDAHALESİ

Sahil Güvenlik unsurları tarafından helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölge deniz trafiğine kapatılırken, bölgedeki tekne trafiği de kontrol altına alındı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar