BIST9.079,97%3,10
USD32.3656%0.07
EURO35,0261%0.02
ALTIN2.324,31%0.17
Gündem

Erdoğan'ı devirmek için HDP'nin dışkısına bile minnet ediyor! "Demirtaş'ın serbest kalması..."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK ile ilişkisi bulunan Selehattin Demirtaş'ın tutukluluk sürecine değinerek, skandal temennisini açıkladı.

Abone OlGoogle News
26 Temmuz 2022 11:33

Türkiye, 2023'te yapılacak seçimlere hazırlanıyor.

Millet İttifakı'nda ise adaylığa en yakın isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, daha önce de olduğu gibi Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

"Demirtaş'ın söylemleri önemli"

Demirtaş’ın ”PKK’nin Türkiye’ye karşı silahları tümden susturmasını bırakmasını isterim, HDP, PKK’nin uzantısı, sözcüsü ya da destekçisi değildir” açıklamasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Söyledikleri son derece önemli." diyerek şu ifadeleri kullandı;

 

"Serbest kalmasını istiyorum"

Şöyle söyleyebilirim: Selahattin Demirtaş haksız yere tutuklu, siyasi bir tutuklu zaten. Bir an önce serbest kalması benim en büyük arzum. Demirtaş içeride olmasına rağmen inandığı yoldan dönmeyen, kararlılıkla demokrasiyi savunan, parlamentonun etkin bir kurum olmasını dile getirdiği görüşleri var. Bu görüşler gayet önemli. Bu arada sadece o değil Sayın Osman Kavala da bir an önce serbest kalmalı. Haklarındaki serbest kalmalarına dair yargı kararlarının uygulanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"HDP'nin Türkiye partisi olması lazım, bu yönde adım atmalılar"

Demirtaş'ın sözlerinin HDP'nin Türkiye partisi olması yönünde iyi bir adım olduğunu da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

"Bu açıklamaların Mithat Bey tarafından da farklı bir üslupla dillendirilmesi de çok önemli. HDP’nin Türkiye partisi olması yolunda atılan çok ciddi bir adım. Bunun devamının gelmesi lazım. Bunun partinin diğer organları tarafından da dillendirilmesi lazım.”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar