BIST9.722,09%0,80
USD32.5874%0.06
EURO34,9961%0.41
ALTIN2.418,54%-0.19
Gündem

Dünya gündemini sarsan iddia! Putin, Erdoğan’la görüştüğü zirveye dublörünü mü gönderdi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldiği Tahran zirvesine Putin’in dublörünü gönderdiği iddia edildi.

Abone OlGoogle News
24 Temmuz 2022 15:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldiği Tahran zirvesine dair Ukrayna'dan çarpıcı bir iddia geldi. Putin'in bu zirveye dublörünü göndermiş olabileceği konuşuluyor.

Rusya'nun Ukrayna'ya savaş açtığı 24 Şubat tarihinden bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin ilk kez bir araya geldi.

Savaş gölgesinde bu hafta İran’ın başkenti Tahran’da dikkat çekici görüşmeler yaşandı.

 

Erdoğan, Putin’i bekletti mi?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hem ikili hem de üçlü görüşmeler yaptı. Bu görüşmeleri Batı medyası ve yetkililer “NATO’ya karşı ittifak” yorumları yapsa da en çok konuşulan olaylardan biri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’i beklettiği yönünde değerlendirilen anlar oldu.

Putin ile görüşmeye geç gelerek “2020’nin intikamını aldı” yorumlarının yapılmasına neden olan Erdoğan, bu görüşmelerde Suriye’ye olası askeri operasyonu da gündeme getirdi. Fakat bu görüşmelerden günler sonra dikkat çekici bir iddia Ukrayna’dan geldi.

Ukraynalı tümgeneral Kirilo Budanov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in bir dublör getirdiğini ve Rusya’nın uçağının İran’a iniş yapmasından sonra bu dublörün kırmızı halıdan geçerek yetkililerle bir araya geldiğini iddia etti.

 

Dublör kullandı iddiası

Ukrayna istihbaratından kaynaklar da Putin’in dublör kullanmış olabileceği iddiasını ortaya attı.

Sosyal medyada da paylaşılan görüntülerde uçaktan inerek kırmızı halıda yürüten Putin’in bir ayağının topalladığı ve normalden çok daha hızlı hareket ederek kameralar önünde görüntülenmek istemediği görülüyor.

Konuyla ilgili Ukrayna’nın haber kanalı 1+1’e konuşan Budanov, “Ben sadece size ipucu vereceğim. Lütfen Putin’in uçaktan indiği anın görüntülerine bakın. Sizce bu Putin mi?” diye sordu.

 

“Erdoğan’ı beklerken dublör kullanmadı”

Öte yandan Ukraynalı yetkililer, toplantı öncesinde Erdoğan’ı beklemek zorunda kalan ve yüzü şekilden şekle giren kişinin bir dublör olmadığı yorumunu yaptı.

“Führer’in yüzünde utanç ve hakaret duygularının bütün yelpazesi vardı”

Ukraynalı yetkili Anton Geraşenko, Putin’in kameralar önünde yalnızca beklemesi ile ilgili ilginç yorumlar yapmıştı.

Geraşenko, “Erdoğan, Tahran’da Putin’i bekletti. Führer’in yüzünde utanç ve hakaret duygularının bütün yelpazesi vardı. Bir sığınak bu yüzü saklamak için en iyi yer” ifadesini kullanmıştı.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar