BIST9.716,77%-0,05
USD32.5673%0.09
EURO34,9917%0.05
ALTIN2.449,36%0.54
Gündem

Adana'da güneşe kurşun sıkma dönemi açıldı: 42 derece

Adana'da termometreler 42 dereceyi gösterirken sıcaktan bunalanlar parklardaki ağaç gölgelerinde serinledi. 

Abone OlGoogle News
23 Temmuz 2022 16:14

Adana’da yaz başından itibaren bunaltıcı sıcaklar etkisini göstermeye başladı. Kent merkezindeki termometreler 42 dereceyi gösterirken, güneş altında hissedilen sıcaklık nemle birlikte 45 dereceye yaklaştı. Sıcaktan bunalan Adanalılar ise parklara akın ederek aileleriyle birlikte ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise başlarını suyun altında tutarak sıcağın etkisini azaltmaya çalıştı. Merkez Seyhan ilçesindeki Atatürk Parkı da sıcaktan bunalanların uğrak noktası oldu. 

PARK BİZİM YAYLAMIZ

Arkadaşlarıyla parktaki banklarda oturup sohbet ederek vakit geçirdiğini söyleyen emekli Mehmet Abdullah Öztürk (68), Adana’nın geçmişten bu yana sıcağıyla meşhur olduğunu belirtti. 20 yıl önce daha sıcak günlere şahitlik ettiğini kaydeden Öztürk, O zamanlar yola yumurta kırsan pişiyordu. Tabi hala çok sıcak. Bizim gibi yaşlıların dikkat etmesi lazım çünkü beyin kanaması geçirebiliriz. Onun için ben her sabah 10’da Atatürk Parkı’na gelir akşam da giderim. Park bizim yaylamız oldu dedi. 

İran’da Adana’ya 4 yıl önce geldiklerini dile getiren Katayoun Mirabi ise sıcaktan bunaldığını işi olmadıkça dışarı çıkmayı tercih etmediklerini söyledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar