BIST9.079,97%3,10
USD32.3332%0.13
EURO35,1187%0.13
ALTIN2.305,27%1.22
Gündem

İsrailli hedeflere suikast düzenleyeceklerdi! İstanbul'da İran istihbaratı çökertildi… İlk görüntüler ortaya çıktı

İstanbul’da "İsrailli hedeflere suikast" iddiasıyla haziran ayında MİT tarafından deşifre edilen ve MİT ve Emniyetin ortak operasyonunda çökertilen İran casus ağının kilit isimlerine ilişkin ilk görüntülere ulaşıldı.

Abone OlGoogle News
22 Temmuz 2022 13:11

İstanbul'da geçtiğimiz haziran ayında “İsrailli hedeflere suikast” iddiasıyla çökertilen İran istihbaratına çalışan casus ağının son 3 üyesi daha tutuklanırken, hücre üyelerine ilişkin ilk görüntülere ulaşıldı.

MİT, Emniyet’ten alıp yeniden sorguladı

Türkiye’de "İsrailli hedeflere suikast" iddiasıyla haziran ayında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından deşifre edilen İran istihbaratına çalışan bir suikast hücresi, düzenlenen operasyon ile çökertilmişti. 4'ü ilk soruşturmada tutuklanan saldırı timinde yer alan ve Taksim Meydanı’ndaki ünlü bir otelin çevresinde “keşif” ve “gözetleme” faaliyetinde bulunan ve eylemi organize eden Keyvan M., suikast timindeki tetikçi Jamal G. ve hedef seçilen kurbanların keşif ve gözetlemesinde bulunan Iman S. adlı 3 İranlı’nın, "askeri ve siyasi casusluk" suçlamasıyla ifadelerine devam ediliyordu. Suikast hücresine mensup son 3 şüphelinin ülke içerisindeki bağlantıları tek tek tespit edildi. Casusluk şebekesindeki 3 şüpheli, İstanbul Terörle Mücadele Ekiplerinden alınarak MİT tarafından yeniden sorgulandı.

MİT ve Emniyet ortak operasyonla çökertti

MİT ve İstanbul Emniyetince 16 Haziran Perşembe günü birlik bazı evlere ve Beyoğlu’nda bir otele yapılan baskında, aralarında yerel işbirlikçilerin de olduğu İran İstihbaratı adına sabotaj eylemine hazırlanırken suçüstü yakalanan zanlıların 4’ü, güvenlik birimlerindeki sorgularının ardından 29 Haziran’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklananların Majid N., Alireza S., Seyedmahmoud H., Hassan H. ve Maryam M. olduğu öğrenildi.

Casuslar adım adım takip edildi

Eylemde kullanılması muhtemel silahlarla birlikte güvenlik ve istihbarat birimlerince yapılan operasyonla çökertilen İran casus ağının her hareketi, istihbarat birimlerince adım adım takip altında tutuldu.

Hedeflerinde İsrailli turistler vardı

Üçüncü ülkelere ait farklı pasaportlarla yakalanan ve eylem merkezleri gizli tutulan suikast timindeki şüphelilerin geri kalan 3 üyesi, dün güvenlik önlemleri altında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gönderildi. Türkiye'deki İsrailliler ile ilgili suikast tasarlamakla suçlanan İran casus ağının son zanlıları, çıkarıldıkları mahkemece “askeri veya siyasal casusluk” suçundan tutuklandı. İsrailli turistleri hedefe koyan ve Türk istihbaratı tarafından çökertilen hücre üyelerinin milliyetleri belli oldu. Tamamı İran asıllı zanlıların üzerlerinden üçüncü ülkelere ait pasaportlar ele geçirildi.

Eylem hazırlığındayken yakalandılar

İran istihbaratı adına çalışan casus ağındaki kişiler, 'öğrenci', 'işadamı' ve 'turist' kisvesi altında sızdıkları Türkiye’de 'İsrailli hedeflere yönelik suikast hazırlığında bulundukları' gerekçesiyle MİT ve emniyet birimleri tarafından gölge gibi adım adım takip edilmiş, eyleme kalkışacakları sırada 16 Haziran’da Beyoğlu'nda bir otele ve İstanbul'da bazı günübirlik evlere düzenlenen operasyonla yakalanmışlardı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar