BIST9.915,62%2,05
USD32.4956%-0.13
EURO34,7632%-0.60
ALTIN2.432,27%-0.16
Gündem

Meteoroloji tarih verip o illeri uyardı! 44 derece olacak: İstanbul, Ankara, İzmir...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava raporunu paylaştı. Bazı bölgelerde sağanak etkili olacakken Antalya ve Muğla'da sıcaklık 44 dereceye çıkacak.

Abone OlGoogle News
19 Temmuz 2022 10:08

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı illerde sağanak uyarısı yaparken Antalya ve Muğla ise sıcaktan kavrulacak. Valilikler tarafından yangın riski olduğu kaydedildi. Antalya ve Muğla'da sıcaklık 44 dereceye varacak. İşte yurtta yağmurun etkili olacağı noktalar ve İstanbul, Ankara, İzmir'de 5 günlük hava durumu...

Buralarda sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; bugün yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu; Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Amasya'nın kuzey çevreleri, Tokat, Artvin, Erzurum'un kuzey ve doğusu ile Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.

Yüksek sıcaklık uyarısı

Öte yandan Antalya Valiliği, 19-25 Temmuz tarihleri arasında il genelinde yüksek sıcaklık uyarısı yaptı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, sıcaklıkların Antalya il genelinde 19 Temmuz ile 25 Temmuz akşam saatlerine kadar sahil kesimlerinde 38 ila 44 derece, iç kesimlerde 32 ila 36 derece arasında olmasının beklendiği kaydedildi.

Orman yangını riski yüksek

Muğla Valiliği de, il genelinde hafta boyunca sürecek yüksek sıcaklık uyarısı yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik değerlendirmeler çerçevesinde içinde bulunulan haftada hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, rüzgarın 21 Temmuz'dan itibaren Kıyı Ege'de saatte 40 ila 60 kilometre arasında kuvvette olacağı belirtildi.

Hava sıcaklıkları, nem ve rüzgar verilerine göre kentte orman yangını riski bulunduğu vurgulanan açıklamada, beklenen yüksek sıcaklık, düşük nem ile kuvvetli rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar