BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

Müslümanlar Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’yi ebediyete uğurladı

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi hazretleri için Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazı ile ebediyete uğurlandı.

Abone OlGoogle News
24 Haziran 2022 13:59

İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi hazretleri, binlerce Müslümanın katılımıyla İstanbul Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazı ile ebediyete uğurlandı.

93 yaşında böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İsmailağa Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, çok sayıda Müslümanın katılım gösterdiği cenaze namazı ile ebediyete uğurlandı. Ustaosmanoğlu’nun naaşı Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı’na defnedilecek.

 

Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu duyurdu. Dün sabah saatlerinden itibaren cemaat mensupları taziye için Ustaosmanoğlu'nun Beykoz’daki evine akın etti.

 

Bugün ise Fatih Camii’nde son yolculuğuna uğurlanan Ustaosmanoğlu’nun sevenleri Beykoz’daki evinde toplandı. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun naaşı, cenaze namazı için Beykoz’daki evinden Fatih Camii’ne uğurlandı.

 

Cenaze namazına binlerce kişi katıldı

Mahmut Ustaosmanoğlu hazretleri, binlerce Müslüman’ın katılımıyla İstanbul’da Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı. Cenaze törenine başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok siyasi isim de katıldı.

 

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yerine kim geçecek? Oğlu açıkladı

Mahmut Efendi'nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, cenaze namazında İsmailağa Cemaati'nin yeni liderinin kim olacağını şu sözlerle açıkladı:

“Şu tabiri kullanarak bize bu görevi, vasiyeti anlatmamızı söylemişti: Benden sonra tabirini kullanarak, ‘Son nefesimi kullanana kadar ben cemaatimin başındayım. Yerime Hasan Efendi'yi cemaatimizin başına bırakıyorum’ Allah hepinizden razı olsun.”

 

Hasan Kılıç Hocaefendi kimdir?

Hasan Kılıç Hocaefendi 1930 Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde dünyaya geldi. İlk talebeliği mahallesindeki evinde okudu. Bursa’da askerlik hizmetini yapan Hasan Efendi’ye manevî dersimi Nuri Efendi vermişti.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir?

Trabzon'un Of ilçesinde 1929'de doğan Mahmut Ustaosmanoğlu, ilk eğitimini memleketinde aldı. 16 yaşında icazet alarak ders vermeye başladı. 1951'de Sivas'a vaiz olarak atandı. 1952'de tanıştığı Ahıskalı Ali Haydar Efendi, onun İstanbul Fatih Çarşamba'daki İsmailağa Camii'ne imam olarak göreve başlamasını sağladı. 1954'ten 1996'ya kadar İsmailağa Camii'nin imamlığını yaptı. Mahmut Ustaosmanoğlu, onlarca eser yazdı. Binlerce öğrenci yetiştiren ve sevenleri tarafından Mahmut Efendi olarak isimlendirilen Ustaosmanoğlu, 2010'da Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'nda 'İnsanlığa Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

 
 
 
 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar