BIST9.524,59%-0,06
USD32.526%0.17
EURO34,7326%0.22
ALTIN2.492,63%1.23
Gündem

Macaristan'da Müslümanların kalesi olacak: Sadakataşı Derneği tarafından açıldı

Sadakataşı Derneği, Macar İslam Cemiyeti ile birlikte geçtiğimiz yıl Macaristan’ın Tiszalök kentinde projelendirdiği Muhammedu’l Emin Mescidi ve Kültür Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Abone OlGoogle News
23 Haziran 2022 16:06

Macaristan’ın Tiszalök bölgesinde yaşayan Müslümanların ibadet edebilmeleri ve bir araya gelmeleri için restore edilen 800 m² alan üzerinden bulunan projenin açılışı yapıldı.

800 M² ALAN ÜZERİNE PROJELENDİRİLDİ

Tiszalök kentinde 800 m² alan üzerine inşa edilen 4 oda ve 2 salondan oluşan eski bir evin mülkiyeti geçtiğimiz yıl Sadakataşı Derneği tarafından satın alındı. Dernek yapı bakım ve onarım çalışmalarını tamamladığı projeyi Muhammedu’l Emin Mescidi ve Kültür Merkezi adıyla ibadete açtı.

Bölgede yaşayan Müslümanların ilk ibadethanesi olan mescid ve kültür merkezinin açılışına Macaristan Başbakanlık Din İşleri Özel Temsilcisi Dr. Tibor Fedor, Macaristan Büyükelçiliği Din İşleri Ataşesi Mehmet Karakoyun, Tiszalök Belediye Başkanı Sándor Gömze, Macar İslam Cemiyeti Başkanı Zoltán Bolek, Sadakataşı Genel Başkanı Kemal Özdal ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

BÖLGEDEKİ İLK MESCİD

Açılış programında konuşan Kemal Özdal; ‘‘Macar İslam Cemiyeti ile birlikte projelendirdiğimiz Muhammedu’l Emin Mescidi ve Kültür Merkezinin açılışını bugün gerçekleştirdik. Tiszalök şehrinde yaşayan Müslümanlara ve buradaki halka hizmet edecek olan projemiz sosyal etkinliklerin yanında ibadet ihtiyacını da karşılayacak. Bölgedeki ilk mescid olma özelliğini taşıyan projenin açılışına katkıda bulunan bağışçılarımıza çok teşekkür ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar