BIST9.079,97%3,10
USD32.3221%0.09
EURO35,1064%0.10
ALTIN2.301,17%1.04
Gündem

7'li masadaki HDP'den bomba 'aday' çıkışı! O ismi aday dışı bıraktılar

6'lı masaya dışarıdan destek veren HDP, aday kriterlerini bir kez daha yinelerken, Mansur Yavaş'ı tekrar aday dışı bıraktı.

Abone OlGoogle News
21 Haziran 2022 13:00

Türkiye'de 2023 yılındaki seçimlere geri sayım başladı.

Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken muhalefet kanadında 6'lı masanın adayı kim olacak tartışmaları belirsizliğini koruyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun  adaylıkta isimleri ön plana çıkarken, masaya dışarıdan destek veren HDP ise şartlarını sıralamaya devam ediyor.

Daha önce Mansur Yavaş'ın adaylığını istemediğini belirten HDP kanadından, konuyla ilgili yeni açıklamalar geldi.

Vecdi Erbay’a konuşan eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, ilk olarak Alevi aday tartışmalarına değinerek CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

"Adayın Alevi, Sunni, Kürt, Türk, Çerkes, Laz olması önemli değil." diyen HDP'li Türk, konuşmasında Mansur Yavaş'ı ima edip, bir kez daha veto ederek şu ifadeleri kullandı;

 

Geçmişi önemli

"Adaylarını belirlemediler demiyorum, açıklamadılar. Fakat biz bu masanın içinde olmadığımız için bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Tabii biz isimlere de takılmıyoruz. Gerçekten Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sunacak bir insan bizim için önemlidir. Ama geçmişte demokratik değerlere sahip çıkmamış isimlerin aday gösterilmesini de istemiyoruz.

"Alevi ve Laz olması önemli değil"

Adayın Alevi, Sunni, Kürt, Türk, Çerkes, Laz olması önemli değil, önemli olan demokrasiye inanması. Bütün halkları kucaklayacak bir anlayışta olması ve bunu içselleştirmiş olması önemlidir bizim için. Yoksa inanç üzerinden yapılan tartışmalar doğru değildir."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar