BIST9.693,46%1,77
USD32.5859%0.17
EURO34,7670%0.23
ALTIN2.508,31%0.96
Gündem

Gök gürültülü sağanak yağışlı olacak! Meteoroloji duyurdu: 6 şehir için sel uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların öğle saatlerinden sonra Çankırı, Ankara'nın kuzeyi ile Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. AFAD son dakika 6 şehir için sel uyarısı yaptı.

Abone OlGoogle News
17 Haziran 2022 12:05

Yurt genelindeki yaz sağanakları etkisini yavaş yavaş azaltıyor. Ancak bazı bölgelerde yağış geçişlerini yeni haftada da görülecek. Sıcaklıklarsa yurdun güney kesimlerinde artmaya başladı. Diğer bölgelerde mevsim normallerinde seyrediyor.  Sıcaklıklar, güneydoğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

AFAD son dakika açıklamasında, öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerine; akşam saatlerinde Çorum il geneli için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında 'Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun' denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son tahminlere göre; İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun'un doğusu, Ordu, Çorum, Tokat, Bilecik, Bursa'nın güneyi ve Balıkesir'in güneydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanaklar bugün de devam edecek.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Çankırı, Ankara'nın kuzeyi ile Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde bugün hava parçalı bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Bilecik, Bursa'nın güneyi ve Balıkesir'in güneydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bilecik-26, Edirne-29, İstanbul ise 27 derece.

Yağmur geçişleri sürecek

Hafta sonu ise; hava serin olacak. İki gün boyunca kısa süreli olsa da yağmur geçişleri bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde hava az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Denizli-34, İzmir-31, Kütahya-25 derece.

Hafta sonuysa; hava açık ama karayel etkisini artırıyor.  Afyon-Kütahya arasında yerel sağanaklar sürecek.

Akdeniz'de sıcaklıklar artıyor

Akdeniz'de de bugün hava az bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Isparta çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Adana-33, Antalya-31, Hatay 33 derece.

Hafta sonuysa hafta sonu çok daha sıcak geçecek.

İç Anadolu Bölgesi'nde bu sabah Ankara'nın kuzeybatı çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Ankara ve Eskişehir'in kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara-26, Çankırı-28, Eskişehir-26 derece.

Hafta sonu bölgede Eskişehir, Kırıkkale, Konya tarafında yağış şiddetli üstelik hortum riski de bulunuyor.

Batı Karadeniz'de hava parçalı ve çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin (Bolu, Karabük ve Kastamonu) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Bolu-23, Düzce-28, Kastamonu 25 derece.

oğu Karadeniz ile Samsun'un doğusu, Ordu, Çorum ve Tokat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Trabzon-24, Samsun 25, Gümüşhane  26 derece.

Hafta sonu da yağışlı geçecek.

Yurdun doğusunda hava parçalı bulutlu.

Diyarbakır ve Şanlıurfa 38, Gaziantep ve Siirt 36 derece.

Hafta geneline baktığımızda yağışlı havanın hafta ortasından itibaren etkisini kaybettiği görülüyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar