BIST9.716,77%-0,05
USD32.5135%-0.17
EURO34,9343%0.23
ALTIN2.435,07%0.49
Gündem

AK Partili Belediye vatandaşın hizmetine sundu: Belediye başkanı direksiyona geçti

Kırıkkale'nin Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, özel firmaların toplu taşımaya yaptığı yüzde 70'lik zamma tepki göstererek, belediyeye ait otobüsleri ekonomik fiyatla vatandaşın hizmetine sundu. Direksiyon başına geçen başkan Tekin, duraklardan aldığı yolcularla ilk seferini yaptı.

Abone OlGoogle News
16 Haziran 2022 10:26

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde dolmuşçu esnafı, ulaşım ücretini yüzde 70 oranında zam yaptı. Toplu taşımada ücretlerinde ilk 6 ayda 3'üncü kez yapılan zamlardan dolayı vatandaşlar durumu Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin'e bildirdi. Artan şikayetler üzerine harekete geçen Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, dolmuşçu esnafıyla toplantı düzenledi. Yapılan toplantıdan sonuç alamayan başkan Tekin, belediyeye ait toplu taşıma araçlarını tam bilet 4,5 liradan vatandaşın hizmetine sundu. Belediye, 65 yaş üstü vatandaşlar ile şehit yakınları ve gazilere de ücretsiz olarak ulaşım hizmeti veriliyor. Direksiyon başına geçen başkan Tekin, duraklardan aldığı yolcularla ilk seferi Kırıkkale merkeze yaptı.

Başkan Tekin, özel firmaların toplu taşımaya yaptığı zamlardan dolayı şikayetlerin arttığını ifade ederek belediyeye ait otobüsleri vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.

"Bizi dinlemediler 'yüksek fiyattan uygulayacağız' dediler"

Özel firmaların belediye meclis kararını beklemeden toplu taşımaya zam yaptığını belirten Tekin, "Özel halk otobüsleri 2022 yılında iki defa bizden zam yapılmasını teklif etti. Mazottaki zamdan dolayı biz yaptık. Dün bizim haberimiz olmadan vatandaşları da mağdur edecek şekilde hem ayakta yolcu alarak fiyatlarda artış yapmışlar. Biz toplantı yaptık onlar bizi dinlemediler 'yüksek fiyattan uygulayacağız' dediler. Biz, 'meclis üyeleri ile karar alırız vatandaşlarımız ile de görüşürüz sizleri de mağdur etmeyecek şekilde bir uygulama yaparız dedik" diye konuştu.

"Halktan gelen talebi yerine getirmiş olduk"

Tekin, "Biz kamu hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Kamu yararı var yaptığımız işlerde. Onun içinde Allah izin verirse bugün itibariyle daha önceki mecliste almış olduğumuz kararlar ile öğrenci kardeşlerimizi Kırıkkale'ye 3,5, tam olarak geçen normal vatandaş da 4,5 TL'den taşımaya bugün başlayacağız. Onlar da mağdur olmasın diye 3 yıldır direndik fakat vatandaşımızın mağduriyeti söz konusu. Bazı veliler aradı 'öğrencilerimizi okula gönderemiyoruz. Bizim için ciddi para tutuyor' diye. Bizde onun için halktan gelen talebi yerine getirmiş olduk. Arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza pandemide yakıt desteği sağladık. Zor günlerinde de hep yanında olduk" dedi.

"Biz dedik 'ücret almayın biz ödeyelim' diye"

Şehit yakınları, gaziler ve 65 yaş üstü vatandaşlardan da ücret alınmayacağını anlatan Tekin, "Artık diğer vatandaşlarımızın da talepleriyle beraber şehit ve gazi yakınlarımız otobüslerden de ücretsiz faydalanacaklar. 65 yaş üzeri vatandaşlarımız da ücretsiz faydalanacaklar. Otobüs işletmecileri kabul ediyor fakat 'otobüs bizim belediye başkanı karışamaz' diyorlar. Biz dedik 'ücret almayın biz ödeyelim' diye. Fakat bizi çok zorladılar. Birazdan otobüslerimize bineceğiz TOKİ mevkii durağımızdan başlayacağız burada başkan yardımcım bende burada kontağa basıp 'Bismillahirrahmanirrahim' diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Sedat Sezgince isimli vatandaş ise, "Süper bir hizmet, AK Parti'ye de bu yakışır. Başkanımızdan da çok memnunuz" diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar