BIST9.079,97%3,10
USD32.3656%0.07
EURO34,9561%-0.18
ALTIN2.325,38%0.21
Gündem

Japon otomobil devi üretimi durdurdu

Sakarya'daki Toyota fabrikasında üretime 18 Temmuz 2022 tarihine kadar ara verildi. Toyota ara verme kararını neden aldığını da duyurdu. Araç üretimine verilen bu aranın asıl sebebi olarak “çip” gösterildi.

Abone OlGoogle News
14 Haziran 2022 15:47

Sakarya’nın Adapazarı ilçesindeki Toyota fabrikasında üretime ara verildi. Bayram tatilinin de sürece eklenmesi ile 4-18 Temmuz tarihleri arasında fabrikada üretime ara verilecek. Toyota'nın üretime ara verme sebebi ise tedarik zinciri ve yarı iletken (çip) zorlukları nedeniyle yaşanan sıkıntılar oldu.

Toyota açıklama yaptı

Konuyla ilgili açıklama yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, yetkilileri ara verme kararlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştılar:

- “Sektör genelindeki tedarik zinciri ve yarı iletken zorlukları nedeniyle Toyota olarak Avrupa’daki fabrikalarda üretim ayarlamaları yapılması gerekiyor. Bu nedenle bayram tatili ile bu süreç birleştirildi. Üretim üzerindeki etkiyi en aza indirmek için özenle çalışıyor ve araçları müşterilerimize mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için yoğun çaba gösteriyoruz”

Sakarya'daki Toyota fabrikası

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesislerinden biridir. Corolla ve Toyota C-HR modelini üreten Toyota Türkiye, Sakarya İli Arifiye İlçesinde kurulmuştur. Üretimin büyük bir kısmı, dünyada 150'yi aşkın ülkeye ihraç edilmektedir.

Toyota Türkiye hisselerinin %90'ı Toyota Motor Europe NV/SA (TME) şirketine, %10'u ise Mitsui & Co., Ltd. şirketine aittir. Toplamda 2,12 Milyar Euro'luk bir yatırıma sahip olan Toyota Türkiye, 5.000'in üzerinde kişiyi istihdam etmektedir.

Toyota Türkiye bugün, yıllık 280,000 adetlik üretim kapasitesiyle Toyota'nın Avrupa'daki en yüksek hacimli fabrikasıdır.  Şirket aynı zamanda, Türkiye'nin 2. büyük ihracatçısı ve en büyük üretim firmalarından biridir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar