BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.493,19%0.35
Gündem

Muhalif medyadan kirli algı operasyonu! Yalanın dozunu kaçırdılar

Yalanın dozunu kaçıran muhalif medya, şimdi de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı olan Çevre Ajansı üzerinden Emine Erdoğan'a kirli bir algı operasyonu yürütmeye kalkıştı.

Abone OlGoogle News
27 Mayıs 2022 15:43

Muhalif medya, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi üzerinden başlattıkları kirli algı operasyonuna devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı da algı operasyonuna dahil etmeye kalktı.

Devletin resmi bir kurumu olan Çevre Ajansı'nı kişiler ile özdeşleştirmek suretiyle girişilen algı operasyonu tipik bir dezenformasyondur. Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Ajansı’nın Çevre ile ilgilenmesi kadar doğal ne olabilir?

Çevre Ajansı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı, resmi bir kuruluştur. Kıyıların korunması devlete değilse kime verilecekti.

Çevre konusuyla ilgili yapılan bu operasyon ve yalanlar Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılışına gölge düşürmeyi amaçlamaktadır.

YALAN VE İFTİRANIN ZAMANLAMASI ÇOK MANİDAR

Yalanın ve iftiranın zamanlaması çok manidar. Cumhuriyet tarihimizin en önemli çevre projesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin pazar günü ilk fidanı toprakla buluşacak.

Çevre Ajansı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş, görevi ise çevreyi korumaktır. Malum medya konuyu yine döndürüp dolaştırıp Sıfır Atık projesi ile Türkiye’de çevre bilinci oluşturan Emine Erdoğan'a bağlamaya çalışıyor.

 

SAHTE HESAPLAR ÜZERİNDEN TROL OPERASYONU

Malum medya eliyle isimsiz hesaplar üzerinden yine bir trol operasyonu çekiyorlar. Operasyonun öznesi Çevre konusu ve Emine Erdoğan.

TBMM’de kabul edilen Çevre Kanunu ile koylarda kurulacak mapa ve şamandıraların Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı izni ile yapılacağı kabul edilmiştir. Bir gün Gazetesinden Bahadır Özgür’ün attığı Twit ile bu değişikliği manipüle ederek Türkiye Çevre Ajansı’nın Emine Erdoğan’a bağlı bir kuruluş olduğu ve izinlerin Emine Erdoğan’dan alınacağı algısını oluşturmaya çalışılıyor.

Bahadır Özgür'ün attığı Twit bir dezenformasyon girişimidir. Olayın aslı ise Türkiye Çevre Ajansı’nın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na dolayısıyla devlete bağlı resmi bir kuruluş olmasıdır. İmara açılan hiçbir yer bulunmamaktadır. Kıyıların ranta değil, tam tersi koruma altına alınmasında önemli rol oynaması beklenmektedir.

CAHİLLİKTEN ÖTE...

TBMM'de kanunla kurulmuş bir kurumu Çevre Ajansı'nı şirket sanmak cahillikten öte okumadan, araştırmadan algı operasyonlarına alet etmek, bu konuyu manipüle ederek Emine Erdoğan’a bağlama girişimleri açık ve net bir şekilde ortadadır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar