BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Gündem

Çocuklarına 'Suriye'ye döneceğiz' diyen babaya 10 yaşındaki oğlu bakın ne cevap verdi

Okan Müderrisoğlu, Suriyeli sığınmacı babanın "Geçenlerde çocuklarıma 'Suriye'ye döneceğiz' dedim. Bizim 10 yaşındaki oğlan, 'Baba, ne Suriye'si?" diye sordu. O, burada okudu, burada büyüdü. Suriye'ye ilişkin hiçbir fikri yok. Hatta Arapça konuşuyor ama Türkçe yazıyor!" açıklamasını köşesine taşıdı.

Abone OlGoogle News
12 Mayıs 2022 12:01

Mülteci tartışması gündemdeki yerini korumaya devam ederken, Okan Müderrisoğlu gündeme ilişkin bomba yazıyı kaleme aldı…

İktidar, Suriye’de güvenlik olmadığı gerekçesiyle mültecilerin gönderilmesi planına şiddetle karşı çıkıyor.

"Baba! Ne Suriye'si?"

Suriyeli sığınmacı baba ile yaşadığı diyalogları köşesine taşıyan Müderrisoğlu, "Baba! Ne Suriye'si?" başlıklı köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Sığınmacılar, elbette süreli misafirimiz. Her birini aynı kefede tartmak da doğru değil. Iraklısı, Suriyelisi, Afgan’ı artık ayrı sosyal katmanları temsil ediyor. Hele hele Türkiye’de okula giden Suriyeli çocuklar var ki… Onların duyguları bambaşka. Kısa süre önce, sığınmacılarla ilgili bir zirveye katılan sivil toplum kuruluşu temsilcisinden dinledim.

Suriyeli sığınmacı diyor ki…

“Hayat şartları burada çok ağırlaştı. Toprağımı özledim. Fakat ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum. Canımdan emin olsam memleketime gideceğim. Ancak geçenlerde çocuklarıma ‘Suriye’ye döneceğiz’ dedim. Bizim 10 yaşındaki oğlan, ‘Baba, ne Suriye’si?” diye sordu. O, burada okudu, burada büyüdü. Suriye’ye ilişkin hiçbir fikri yok. Hatta Arapça konuşuyor ama Türkçe yazıyor!”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar