BIST9.774,80%0,60
USD32.5749%0.12
EURO34,9801%0.02
ALTIN2.456,24%0.82
Gündem

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu 27 Mayıs Darbesi'nin perde arkasını Akit TV'ye anlattı

Türk siyasi tarihinin kara lekesi olarak bilinen 27 Mayıs darbesi üzerinden 60 yıl geçti. Dönemin eski başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edildiği bu tarih Türk demokrasisine vurulan en büyük darbelerden bir tanesi olarak biliniyor. Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu ise Akit TV'ye 27 Mayıs Darbesi'nin bilinmeyenlerini anlattı.

Abone OlGoogle News
27 Mayıs 2020 14:52

Türk siyasi tarihinin kara lekesi olarak bilinen 27 Mayıs darbesi üzerinden 60 yıl geçti. Dönemin eski başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edildiği bu tarih Türk demokrasisine vurulan en büyük darbelerden bir tanesi olarak biliniyor. Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu ise Akit TV'ye 27 Mayıs Darbesi'nin bilinmeyenlerini anlattı. 27 Mayısı yıllarca bayram olarak kutlatıldığının altını çize Yavuz Bahadıroğlu, "Hem nilletin oylarını çöpe atıyorlar hem de millete bayram olarak kutlatıyorlar. Bir avuç subay bir araya geliyor. Vatan uçurumun kenarında diyerek harekete geçiyor. Bu darbe ise diğer drbeleri doğuruyor. 27 Mayıs, 14 Mayıs'ın rövanşıdır. 14 Mayıs tarihinde yapılan ilk hukuk denetimli seçimde devrilen zihniyetin intikam alma sevdasıdır." şeklinde konuştu.

14 Mayıs tarihinde devlete ve millete hiçbir hizmeti etmemiş bir partinin sonu geldiğini vurgulayan Bahadıroğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bu bir gece baskınıdır. Milletin verdiği silahları millete karşı kullanma hareketi. Maalesef bu Türkiye'de yargılanmadı."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar