BIST9.885,94%1,74
USD32.4719%-0.20
EURO34,8357%-0.39
ALTIN2.447,03%0.44
Gündem

Meteoroloji ve uzman isimlerden kritik uyarılar! Kar geri geliyor: Sıcaklık düşüyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminleri paylaştı. Buna göre bugün pek çok şehirde sağanak yağış var. Bayram planları yapanları da üzecek haber geldi. Bayramda havalar soğuyor. İşte uzman isimlerin açıklamaları ve bölge bölge son durum...

Abone OlGoogle News
26 Nisan 2022 13:54

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre bugün Marmara'da, Sivas, Bayburt, Kayseri, Kastamonu ve Karabük’ün güneyi, Siirt, Batman çevreleri ve Mardin'de sağanak yağış var. Öte yandan bayramda hava nasıl olacak merak ediliyor. Uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geldi. Buna göre sıcaklık düşüyor ve hava soğuyor ve bazı şehirlerde bayram günü yağış görülecek.

Uzman isim Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

-Ramazan Bayramı güncel tahmin. Arife günü Ülkenin kuzeyi serin geçecek. Bayramın 3 günü ise hava Ülke genelinde sıcak iken; Bayram sabahına Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane yer yer kar örtüsü ile uyanabilir...

Prof. Dr Orhan Şen de yaptığı açıklamada şu uyarılarda bulundu:

-Bu hafta sonu (cuma) sıcaklıklar düşüyor. Bayramda bu sıcaklıklar olmayacak. Bu hafta sonu ve bayramda yaz havası olmayacak bahar havası olacak. 

-Ege ve Akdeniz bölgesinde de bayramda sıcaklıklar bu günkü gibi olmayacak. Yağmur nerde olacak daha sonra bakarız

-Doğuda yüksek yerlerdeki ekinler yağmur isterler. Bu hafta çarşamba dan itibaren yağmur 4-5 gün aralıklı olacak.

Marmara: Parçalı bulutlu Edirne çevreleri ile Kırklareli'nin batı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu, Sivas çevreleri ile Kayseri'nin doğu ilçelerinin öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, Karabük ve Kastamonu'nun güneyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Bayburt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, Batman ve Siirt çevreleri ile Mardin'in doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar