BIST9.548,09%-1,36
USD32.5068%0.24
EURO34,5807%0.33
ALTIN2.494,38%0.45
Gündem

Reytingler yerlerde... Rezalet sona eriyor! Maske Kimsin Sen final yapıyor

FOX TV'de yayınlanan 'Maske Kimsin Sen' isimli yarışmanın 9. bölümde final yapacağı iddiası medya kulislerine bomba gibi düştü. Yarışmacının yapımcısı Fatih Aksoy, reytinglerde istenilen başarıya ulaşılmadığı için 9. bölümde final yapacaklarını açıkladı.

Abone OlGoogle News
04 Şubat 2022 22:25

FOX TV ekranlarında yayınlanmaya başladığı ilk günden bu yana 'satanizm ve paganizm' propagandası yapıldığı gerekçesiyle tepkiler alan ve RTÜK incelemesi başlatılan Maske Kimsin Sen yarışmasının final yapacağı iddiası medya kulilserinde yankılandı.  Ünlü isimlerin maske ve kostüm ile kimliklerini gizleyerek şarkı söylediği programın 9. bölümde bitirileceği ve yayından kaldırılacağıiddiasını Fatih Aksoy doğruladı. 

Geçtiğimiz günlerde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgede, Türk toplumunun temel değerlerine aykırı unsurlar taşıdığı gözlenen ve son günlerde özellikle yabancı içeriklerin uyarlaması şeklinde ekranlara gelen televizyon programlarına karşı adım atılacağı belirtildi. Bu kararın Maske Kimsin Sen'e yönelik olduğu öne sürüldü.

Bugün ise programla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Gazetemagazin'in paylaşımına göre 'Maske Kimsin Sen' yayından kaldırıldı. Reyting rekorları kıran yarışma, bir hafta sonra erken final yapacak. 

Maske Kimsin Sen programı yapımcısı ve Medyapım'ın sahibi Fatih Aksoy iddialara ilişkin Cumhuriyet'e açıklama yaparak final iddiasını doğruladı. Reytinglerde istenilen başarıya ulaşılamadığı için ekran macerasını noktalayacaklarını söyleyen Aksoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Maske Kimsin Sen yarışması dünyanın çeşitli ülkelerinde aralarında Müslüman ülkelerinde olduğu 50 ülkede yayınlanmış bir programdır. Bizim yaptığımız şey, dünyanın 50 ülkesinde yayınlanmış bir formatı alıp burada yayınlamaktı. Ocak döneminde başlasın, bir sezon gitsin diye bu işi yaptık ama 2,50 reyting alınca kanalla konuştuk ve reytinglerden dolayı sonlandırmaya karar verdik. 2,50 reyting alan iş benim yaptığım bir iş ama normal şartlar altında bu program majör kanallarda 'prime time'da yayınlanamaz. O kanal o gece zarar eder. Hiçbir kanalda 2,50 reytingli bir şey bulamazsınız. Ne FOX TV'de ne de başka bir kanalda 2,50 reyting alırsanız o dizi ya da program yayınına son verilir bu da sektördeki herkesin bildiği bir şeydir."

 

Genelgeye ilişkin konuşan Aksoy, "Açıkçası bu kararname bir yakıştırma. Bu karar bizimle ilgili mi bilmiyorum, bir tek bizimle ilgili olduğunu da düşünmüyorum. Bizim yayınlarımıza son verme gerekçemiz aldığımız 2,50 reyting almamız. Genelge yayınlandıktan sonra bu hadise oldu, genelge yayınlanmasaydı da bu karar verilecekti. Bunun dışında bir şey yok. Öyle bir rastlantı olmuştur. Bir şey yapıyorsanız her türlü eleştiri yapılabilir, buna kimse bir şey diyemez. Biz cumartesi gecesi programı yayınladık bu konuda kanal bize herhangi bir baskı yapmadı. İlk yayından itibaren her türlü eleştiri yapıldı ama televizyon kanalı bu programın arkasında durdu. Kötü bir program değildi ama Türkiye'de sert rekabete dayanamadı. 9. bölümde final yapacağız. Biraz erken final yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

RTÜK incelemesine daha 1. bölümde takılmıştı: FOX TV'de yayınlanan Maske Kimsin Sen yarışma programında 'satanist' propaganda yapıldığı iddiası ve kostümlere gelen tepkilerin ardından RTÜK daha ilk bölümün ardından inceleme kararı almıştı. Yapımcılığını Medyapım'ın, sunuculuğunu Tansel Öngel'in üstlendiği, jüri koltuğuna Eda Ece, Melis Sezen, Alican Yücesoy ile Doğu Demirkol'un oturduğu Maske Kimsin Sen? yarışması aralık ayında ilk bölümüyle FOX TV'de izleyicisiyle buluştu. Jürilerin maskelerin altına saklanan ünlüleri bulmaya çalıştığı yarışma, pagan sembollerine yer verildiği iddiasıyla eleştirilerin hedefi oldu.

FOX TV'de ilk bölümü yayınlanır yayınlanmaz tepkiler yükselen 'Maske Kimsin Sen' yarışması sosyal medyada yerden yere vurulmuş ve Twitter'da 'Haddini Bil Fox Tv' etiketiyle TT olmuştu.

'Milli ve manevi değerlerle alakası yok' tepkisi: Programın 'Milli ve manevi değerlerle alakası olmadığı' vurgusuyla yapılan tepkili paylaşımlar Twitter'da TT olunca, programın Türk televizyonlarında yayınlanmasına tepki gösteren kullanıcılar RTÜK'e peşpeşe şikayet mesajları yağdırdı.

'Maske Kimsin Sen' yarışmasının en dikkat çeken ögesi olan 'maske'lerin, Netflix'te yayınlanan Kore yapımı 'Squid Game'  (Kalamar Oyunu) isimli dizinin 'sapkınlık' içeren bir sahnesinde kullanılan maskelere çok benzediği de konuşulmuştu.

Jüri kadrosunda kimler yok ki: Sunuculuğunu, TRT 1'de yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinin Safiye'sinin sevgilisi 'Naci' öğretmenini canlandıran Tansel Öngel'in yaptığı, jüri koltuğunda Sadakatsiz dizisinin 'Derin'i Melis Sezen, Yasak Elma dizisinin 'Yıldız'ı Eda Ece, Bir Başkadır dizisindeki oyunculuğu ile dikkat çeken Alican Yücesoy ve ünlü komedyen Doğu Demirkol'un oturuyor.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar