BIST10.045,74%-0,37
USD32.4877%0.20
EURO34,8084%-0.01
ALTIN2.414,14%1.42
Gündem

Fatih Erbakan’ın hangi ittifaka katılacağını söylediler! “En geç 2 Şubat’ta…”

AK Parti ile MHP seçim yasasını tamamladı. Yasa tasarısının ise Şubat’ta Meclis’te olacağını açıkladılar. Öte yandan Cumhur İttifakı’na bir yeni parti daha katıldığı iddiaları kulislerde konuşuluyor. Fatih Erbakan’ın genel başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılacağı iddiaları gündeme geliyor.

Abone OlGoogle News
21 Ocak 2022 14:42

AK Parti kulislerinde Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasının gündemde olduğu konuşuluyor. Kulislerde, Erbakan'ın "Eğer ileride bir ittifaka gitmek gerekirse Yeniden Refah Partisi’nin tercihi Cumhur İttifakı olacaktır" dediği iddiası dillendiriliyor.

Teklif 15 maddeden oluşacak

Milliyet'in haberine göre, AK Parti ve MHP, yeni seçim yasası üzerindeki görüşmelere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın yaptığı son toplantı ile noktayı koydu. 15 maddeden oluşacak teklifin en geç şubat ortasına kadar Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor.

Seçim barajı yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürülüyor

Teklifin en önemli düzenlemesi yüzde 10’luk seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi olacak. AK Partili yetkililer, seçim yasasının Meclis takvimi ile ilgili “Haziran'da seçim olacağı için teklif, şubatta gelecek. Çünkü ilgili yasanın seçim kararının alındığı tarihte yürürlükte olması gerekiyor” dedi.

“Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılacak” iddiaları gündemde!

Öte yandan AK Parti kulislerinde Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasının gündemde olduğu konuşuluyor. Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay da geçtiğimiz günlerde, Fatih Erbakan, AK Parti'ye "Eğer ileride bir ittifaka gitmek gerekirse Yeniden Refah Partisi’nin tercihi Cumhur İttifakı olacaktır" cevabı verdiğini yazmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar