BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

Görüntüler infiale neden olmuştu! “515 Haşimi”ler hakkında yeni gelişme

Adana’da ellerinde döner bıçağı ve sopalarla sokakta yürüdükleri görüntüleri sosyal medyada infiale neden olan ve kendilerini “515 Haşimi”ler olarak tanıtan yabancı uyruklu kişilerden kimliği belirlenen 20’si gözaltına alındı. Haklarında işlem yapılan Suriyeliler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Abone OlGoogle News
11 Ocak 2022 16:24

Adana’da çekilen ve sosyal medyaya yansıyan bir görüntü çok konuşulmuştu. Görüntülerde bir grup Suriyelinin elinde döner bıçakları ve sopalarla sokakta yürüdükleri yer almıştı.

Adana Seyhan'da kaydedilen görüntüler sonrası harekete geçen polis ekipleri kimliği belirlenen 20 kişiyi gözaltına alındı. Haklarında işlem yapılan Suriyeliler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Görüntüler sonrası ekipler harekete geçti

Seyhan ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde Suriyeli bir grubun sokakta, ellerinde döner bıçakları ve sopalarla yürüdüğü anlar, yine Suriyeli bir kişi tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin yayılmasının ardından olayla ilgili haklarında soruşturma başlatılan şüphelilerin tespitine çalışan polis, eşkalleri belirlenen 20 kişiyi gözaltına aldı.

 

Kendilerini '515 Haşimi' olarak tanıtıyorlardı

Olayla ilgili çalışmada şüphelilerin, Suriye’de Arap milliyetçiliğini savunan 5 farklı aşiretin mensuplarından oluşan ve kendilerini '515 Haşimi' olarak tanıtan grupta yer aldığı, aralarında uzun süredir fikir anlaşmazlığı yaşandığı belirlendi.

Sınır dışı edilecekler

Bazılarının araçlarına yazdığı 515 sayısının da Arap Haşimiler Devleti'nin sembolü olduğu tespit edilirken, gözaltına alınan 20 Suriyeli de haklarında yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar