BIST9.621,28%1,02
USD32.6002%0.22
EURO34,8290%0.41
ALTIN2.490,41%0.24
Gündem

Ortalığı bulandıramayacaklar! Kurgu röportajcı provokatörlerin cezası belli oldu

Sokak röportajlarıyla sözde halkın sesini duyurduklarını duyurdukları kurgu röportajlarını YouTube üzerinden yayınlayıp provokasyona imza atan İlave TV'yi yöneten Arif Kocabıyık, Sade Vatandaş’ı yöneten Mehmet Koyuncu ve Kendine Muhabir’i yöneten Hasan Köksoy’un cezası belli oldu.

Abone OlGoogle News
13 Aralık 2021 17:00

Antalya'da polis YouTube'da kurgu röportajlar yaparak muhalifleri öne çıkarıp sürekli yanlış bilgiyle iktidarı kötüleyen 3 provokatör İlave TV'yi yöneten Arif Kocabıyık, Sade Vatandaş’ı yöneten Mehmet Koyuncu ve Kendine Muhabir’i yöneten Hasan Köksoy'u şafak vaktinde gözaltına aldı.

Provokatörlerin cezası belli oldu

Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 3 provokatör için yurt dışı yasağı ve ev hapsi cezasının verildiği öğrenildi.

İlave TV isimli kanalı yöneten Arif Kocabıyık, Kendine Muhabir'den Hasan Köksoy ve Sade Vatandaş'tan yöneten Mehmet Koyuncu sokağa çıkarak art niyetli kara propaganda gerçekleştiriyordu.

Vatandaşları tahrik ediyorlardı

Sokakta her türlü maskaralığı yapan Arif Kocabıyık objektif durması gerekirken mikrofon uzattığı vatandaşı tahrik ediyor. Bununla yetinmeyen provokatör sosyal medyada dikkat çekmek için karşıt görüşlü vatandaşları kavga ettiriyor yalan bilgilerle kurgu röportajlar yapıp iktidarı destekleyen seçmeni aşağılamaya çalışıyor.

 

“Bankamatik faresi”

İyi Parti Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP'Li Konyaaltı Belediyesi'nde kadrolu bankamatikçi olan Arif Kocabıyık'ın son provokasyonu gazeteci Zafer Şahin'eydi. Kocabıyık, adeta bir şehir eşkıyası gibi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Zafer Şahin'in yolunu kesip hem ekibiyle birlikte izinsiz bir şekilde çekim yaptı hem de gazeteci Şahin'i tahrik etmeye çalıştı.

Zafer Şahin, o sıralarda bu provokasyona karşı sakinliğini korudu ve Arif Kocabıyık'a hak ettiği şekilde sadece "bankamatik faresi" dedi. Şahin, sosyal medya hesabından da şikayetçi olduğunu belirtip şunları yazdı: "Arkadaşlar bu akşam Ankara Havalimanında izinsiz bir şekilde çekim yaparak beni tahrik etmeye çalışan şahıstan şikayetçi olduk. Merak etmeyin, ciddiye de almayın. Bu arada bu adamlar benden ciddi ciddi rahatsız yav:) Özel ekip yollayıp kumpas kurmuşlar. Başka kapıya"

Darbe iması yaptı

Twitter hesabından kendisini eleştiren hükümet yanlılarına karşı hakaretler savurduğu bir video çekerek, "Gaza gelmeyin bu devran değişince kaçacak delik ararsınız." paylaşımını yapan Kocabıyık, darbe iması yaptığı için 2020'de Kahramanmaraş'ta gözaltına alınmıştı.

 

Önce provoke etti sonra AK Parti'yi destekleyen kadına "çomar" dedi

Yaptığı skandallar bitmeyen Kocabıyık 2018'de, bir vatandaşın AK Parti'yi desteklemesini içine sindiremeyerek vatandaşa "çomar" hakaretini savurmuştu.

"24 Haziran seçimlerinde oy verdiğiniz partiden memnun musunuz?" sorusunu sorarak cevap arayan provokatör Kocabıyık, AK Partili bir seçmene denk gelince aldığı "memnunum" cevabı üzerine deliye döndü. Vatandaşın kararının arkasında durmasını ve AK Parti'yi desteklemesini içine sindiremeyen Kocabıyık vatandaşla aklınca dalga geçmeye başladı. Karşısındaki kadına "çomar" diyen Kocabıyık, videonun sosyal medyada yayımlası üzerine sosyal medyada kullandığı hesaplarını gizliye aldı.

İşinden kovuldu

Olay sonrası Akdeniz Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı tespit edilen Kocabıyık kovulmuştu. Meslek lisesi çıkışlı Kocabıyık, provokatörlük yaparak CHP'li ve İyi Parti'li belediyelerden çok yüksek ücretler kazanıyor.

Koyuncu'nun suç dosyası kabarık

Sade Vatandaş'ı yöneten Mehmet Güzel Koyuncu'nun da suç dosyası kabarık... Antalya Manavgat'ta yangınlara hiçbir önlem alınmadığını belirtip 'İtfaiye nerede, helikopter nerede' sözleriyle devleti hedef alan açıklamalarla röportaj veren kadının yalan söylediği ortaya çıkmıştı. Provokatif videonun kayda alındığı noktadan çekilen bir başka videoda iddianın yalan olduğu ekiplerin olay yerinde yangına müdahale ettiği görülmüştü. Kurgu videoyu yayan hesap sahibinin ve başroldeki kadının suç dosyalarının olduğu belirlendi. Yapılan araştırmalar sonucu, kadının 42 yaşındaki Yeliz T. olduğu, Manavgat'ta ikamet ettiği belirlendi. Yeliz T.'nin hakkında 'İftira', 'Hakaret', 'Tehdit' ve 'Zehirleme' suçlarından işlem yapıldığı ortaya çıktı. Kadın video ardından gözaltına alınmıştı.

 

Yine videoyu servis eden hesap 'Sade Vatandaş'ın sahibi Mehmet Güzel Koyuncu'nun de hakkında 'Kasten Yaralama', 'Hakaret', 'Tehdit', 'Cumhurbaşkanına Hakaret', 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama' işlem yapıldığı öğrenilmişti.

Halkı kavga ettirip kendine prim yapıyor

Kendine Muhabir isimli YouTube kanalının sahibi Hasan Köksoy da halkı kin ve düşmanlığa sevk eden ve kasıtlı olarak yanlış yönlendiren provokatif yayınlarıyla biliniyor.

 

Yanlış bilgilerle iktidarı kötülüyor

Sürekli iktidarı kötüleyen başlıklarla video paylaşan Köksoy'un bilgi kirliliği kurbanı muhaliflerin afaki söylemlerini ön plana çıkarması dikkat çekiyor. Sözde röportajlarında devamlı kavga çıkaran Köksoy, tahrik edici sorularıyla tansiyonu yükseltiyor.

İç savaş çağrısına göz yumdu

Köksoy'un geçtiğimiz aylarda İstanbul'da gerçekleştirdiği sokak röportajında mikrofon uzattığı bir kişi iç savaş tehdidinde bulunmuştu. 2023 seçimlerinde Başkan Erdoğan gelse dahi sonucu tanımayacaklarını söyleyen şahıs, "Savaşacağız, iç savaş çıkacak. Onu istemiyoruz. Yüzde 90 oy alsa da indireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar