BIST9.079,97%3,10
USD32.3325%0.12
EURO35,1156%0.13
ALTIN2.303,67%1.15
Gündem

Suriye'ye düzenlenen harekatta önemli detay! Türkiye ele geçirirse...

ABD güçlerinin, Suriye’nin kuzeyindeki Tel Abyad ve Resulayn’dan çekilmesi, Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon sürecini hızlandırdı. Operasyon hazırlıklarını sürerken güvenli bölge sınırının neden bu kadar önemli olduğu konusunda yeni bir detay ortaya çıktı.

Abone OlGoogle News
08 Ekim 2019 16:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı Güvenli Bölge görüşmesinin ardından Beyaz Saray’dan kritik açıklama geldi. ABD’den gelen “Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak” yönündeki açıklamanın ardından Tel Abyad ve Resulayn bölgesindeki ABD kuvvetleri bölgeyi terk etti ve güneydeki M4 otoyoluna yakın hatlara, Ayn İsa bölgesine çekildi

ÇOK KRİTİK: M4

ABD'nin oyalama taktiği karşısında Türkiye 32 km konusunda ısrar etti. Bunun en önemli nedeni ise bölgede bulunan M4 Karayolu. Bu yol terör örgütlerine hizmet eden, bütün silahların, yaşam malzemelerinin, teçhizatlarının kullanıldığı yol olarak biliniyor.

Türkiye, M4 otoyolunu kontrolü altına aldığı takdirde, bütün terör gruplarının muhimmat taşıdığı ilgili yolunu ve teröristlerin can damarı haline gelen hattı kesmiş oluyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar