BIST9.884,24%1,72
USD32.5556%0.06
EURO34,9710%-0.01
ALTIN2.459,20%0.94
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde bombalı tuzak

Siirt mitinginde bombalı tuzak…Erdoğan’ın mitinginde polisin dikkati olası katliamı önledi.

Abone OlGoogle News
04 Aralık 2021 20:15

Siirt mitinginde bombalı tuzak…Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki mitinginde bir polis memurunun aracının altına uzaktan kumandalı patlayıcı yerleştiren teröristlerin kanlı oyunu son anda bozuldu.

Beyaz TV'nin haberine göre teröristler, çevre illerden görevlendirilecek çevik kuvvet polislerini hedef olarak seçti. Sabah saatlerinde Mardin'den Siirt'teki mitinge görev için gidecek polis memurunun aracının altına gizlice uzaktan kumandalı patlayıcı yerleştirildi.

Polis patlayıcısı fark etti

Aracını muhtemelen miting alanı yakınlarına ya da emniyet müdürlüğünün kendilerine tahsis edeceği bir otoparka bırakacak olan polis memurları dışında, aracın bulunduğu yerde başka polisler de olacaktı. Ancak iki polis memurunun aracın altındaki patlayıcıları erken fark etmesi ile teröristlerin planı suya düştü.

Bomba uzmanları imha etti

İhbar üzerine olay yerine gelen TEM Büro Amirliği ve Bomba Uzmanı Ekiplerince patlayıcı düzenek imha edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, düzenek ve araç üzerinde şüphelilere ait parmak izi taraması yaptı.

Yakalanmaları için çalışma başlatıldı

Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

 

Coşkun Başbuğ: 2023 seçimleri yaklaştıkça artacak...

TRT Haber’e açıklamalarda bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, “2023 seçimlerinin yaklaşmasıyla bu tür faaliyetlerin artacağı bir dönem yaşayacağız. Maalesef o dönemde de karanlık odaklar elinden geleni ardına koymayacak şekilde her türlü kirli planı uygulamak isteyecektir. Ama şükürler olsun polisimizin dikkati ve bölgede alınan emniyet ve güvenlik tedbirleri nedeniyle bu olay niyetine girmeden bastırıldı.” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar