BIST9.710,93%-0,11
USD32.5435%-0.07
EURO34,8919%0.11
ALTIN2.439,31%0.67
Ekonomi

Altın ile ilgili yeni gelişme! Yeniden basılması için çalışma başlatıldı

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün Hamit ve Reşat altınlarının yeniden basılması yönünde çalışma başlattığı bildirildi.

Abone OlGoogle News
22 Kasım 2021 18:04

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün Hamit ve Reşat altınlarının tekrar basılması yönünde çalışma başlattığı duyuruldu.

İstanbul Kuyumcular Odası’ndan (İKO) konu ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, İKO Başkanı Mustafa Atayık'ın Hamit ve Reşat altınlarıyla ilgili piyasada yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla Darphane üst yönetimiyle sürdürdüğü görüşmeler sonuç verdi. Darphane, vatandaşın Reşat ve Hamit altınlarına olan ilgilerinden dolayı, bahse konu altınların yeniden basılması yönünde çalışma başlattı.

İstanbul Kuyumcular Odası Yönetimi, SMS yoluyla sektörü konuya ilişkin bilgilendirdi.

SMS'te, "Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ile İKO Başkanı Mustafa Atayık tarafından yapılan görüşmeler neticesinde, Hamit ve Reşat altınlarının, piyasadaki olumsuz sonuçlarını önlemek adına, taklit edilen ürünlerden ayırt edici özelliklere sahip olacak şekilde Darphane tarafından basılarak en kısa zamanda piyasaya sürülmesine karar verilmiştir. Piyasaya sürüleceği tarih ise daha sonra tarafımızdan açıklanacaktır. Bilgilerinize önemle duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar