BIST9.645,02%-0,50
USD32.5672%0.14
EURO34,7076%0.19
ALTIN2.410,14%-0.93
Ekonomi

Çin’den tüm dünyaya dalga dalga yayılıyor, piyasalar alt üst olacak

Koronavirüs nedeniyle yaşanan yarı iletken kıtlığı Çin’de elektronik fiyatlarında artışa neden olurken, tüm dünyayı etkileyecek bir zam dalgasına da zemin hazırladı.

Abone OlGoogle News
08 Haziran 2021 15:45

Yarı iletken kıtlığı elektronik fiyatlarında artışa neden oluyor. Gelen son bilgilere göre Çinli tedarikçiler elektronik fiyatlarında yeni bir artışa gitti.

ChinaDaily'ye göre, Çin'de neredeyse tüm elektronik ürünlerin fiyatları arttı. Bunun nedeni, mikro devreler ve diğer bileşenlerde yaşanan kıtlık ve bunun sektöre yansıması olarak gösteriliyor.

Üreticiler zam uyarısında bulundu

2021'in başından beri akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve bileşenler, aksesuarlar ve hatta ev aletlerinin fiyatları arttı. Uzmanlar, fiyatların 2021 boyunca artmasını bekliyor. Çin'de dizüstü bilgisayar satış fiyatları, çeyreğe göre yaklaşık %6 arttı ve bu sınırdan çok uzak. Huawei, Acer, Asus ve Lenovo ise tüketicileri fiyatlardaki artış konusunda uyarıyor.

Perakende fiyatları artacak

ChinaDaily, fabrikaların ve tedarikçilerin elektronik bileşenlerin fiyatlarını %10-30 oranında artırdığını yazıyor. Bu, cihazların maliyetinde bir artışa ve bunun sonucunda mağazalarda perakende fiyatlarının artmasına neden olacak.

Elektronik cihazlara talep yüzde 50 arttı

Aynı zamanda, elektronik cihazlara olan talep de düşmüyor ve hatta durum tam tersi. Örneğin, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara olan talep yıl boyunca yaklaşık %50 artış gösterdi. Bunun nedeni de koronavirüs pandemisi ndeniyle birçok çalışanın ofislerde değil evde çalışmayı tercih etmesinden kaynaklanıyor.

(Kaynak: DonanımHaber)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar