BIST10.336,50%0,68
USD32.2679%0.01
EURO34,6769%-0.11
ALTIN2.398,39%-0.08
Ekonomi

Altın alacaklar dikkat! ‘Ucuz altın derken’ paranızdan olmayın

İstanbul Beşiktaş’ta sahte altın satan yabancı uyruklu şahısların ağına düşen kişinin 130 bin dolar dolandırılması altın yatırımcılarını bir kez daha tedirgin etti.

Abone OlGoogle News
23 Nisan 2021 18:11

İstanbul’da bir kez daha şaşkınlığa neden olan bir olay yaşandı. Beşiktaş’ta yabancı uyruklu 9 kişi, ağına düşürdükleri şahsı, Afrika ülkelerinden altın getirdiklerini, piyasa değerinin altında, döviz karşılığında satacaklarını öne sürerek sahte altınla 130 bin dolar dolandırdı. Şüpheliler, polis operasyonuyla enselenirken, olayı duyan altın yatırımcıları bir kez daha tedirgin oldu.

‘Ucuz altın derken’ paranızdan olmayın

Ucuz altın vaadiyle, yurt dışından altın getireceklerini söyleyen kişilerin ağına takılanlar, bugüne kadar birçok kez dolandırıldı. Bu durum altına yatırım yapmak isteyen kimi vatandaşları da tedirgin ediyor. Piyasada sahte altınların yükselmesi yatırımcılar için büyük risk oluştururken, vatandaşların ucuz altın gibi vaatlerde bulunan hiç kimseye itibar etmemesi gerekiyor. Özellikle altın konusunda dolandırılmak ve parasını kaptırmak istemeyen vatandaşların güvenilir yerlerde altın alışverişi yapması ve alım yaparken dikkatli olması gerekiyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar