BIST10.247,75%-0,86
USD32.2697%0.06
EURO34,7186%0.11
ALTIN2.396,03%0.11
Ekonomi

Cargill’e ‘Güvenilir Tedarikçi’ sertifikası

Gıda güvenliğinde uluslararası standartlara uygun üretim yapan Cargill, sektördeki başarısını bir kez daha tescilledi. Cargill’in Balıkesir’deki Turyağ üretim tesisi, Tedarik Zincirinde Güven Programı çerçevesinde yayımlanan 'Tedarik Zincirinde Güven Rehberi ve Değerlendirme Kriterleri'ni karşılayarak 'Güvenilir Tedarikçi Sertifikası' almaya hak kazandı

Abone OlGoogle News
29 Temmuz 2022 15:14

Dünyanın güvenli, sorumlu ve sürdürülebilir beslenmesinde lider olmayı hedefleyen Cargill, müşterilerine güven vermeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Odası’nın desteği ile Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği ve Gıda Güvenliği Derneği paydaşı 12 sivil toplum kuruluşu tarafından hayata geçirilen Tedarik Zincirinde Güven Programı’na katılan Cargill, Balıkesir’deki Turyağ üretim tesisinde 'Tedarik Zincirinde Güven Rehberi ve Değerlendirme Kriterleri’ni karşılayarak ‘Güvenilir Tedarikçi Sertifikası’ aldı.

Sertifika, üretici ve tedarikçilerin gönüllük esasına göre gıda güvenliği, lojistiği ve depolaması hususlarında uluslararası standartlarda bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmeleri sonucunda veriliyor. Her daim kaliteyi ve güvenliği ön planda tutan Cargill, böylece ürünlerinin yüksek kalitesi, izlenebilirliği ve süreçlere uyumunu başarıyla sağladığını tescil etmiş oldu.

Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Satış Direktörü ve Satıştan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Tolga Demirel, gıda güvenliğine ilişkin endişelerin özellikle pandemi döneminde daha fazla arttığını hatırlatarak, Güvenilir Tedarikçi Sertifikası’nın çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti.

“MÜŞTERİLERİMİZE VERDİĞİMİZ DEĞERİN GÖSTERGESİ”

Demirel, “Kalite ve güvenlikte Türkiye’deki en iddialı tesislerden biri olan Balıkesir’deki Turyağ fabrikamızın Güvenilir Tedarikçi Sertifikası almaya hak kazanmasının gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Balıkesir’de Cargill’in global gıda güvenliği reçetesi ve sağlıklı ürünler uzmanlığı ile güçlenen gıda servisi ve gıda bileşenlerine yönelik bitkisel yağlar üretiyoruz. Pastacılık yağlarından baklava yağlarına, fonksiyonel dolgu yağlarından çikolata kaplamalık yağlara kadar uzanan, ev dışı tüketim sektörünün ihtiyaçlarını karşılayan geniş bir ürün portföyümüz var. Son yıllardaki yüklü AR-GE ve gıda güvenliği yatırımlarımız sayesinde, 80’in üzerinde yeni ürün geliştirdik. Bağımsız denetimden geçerek gıda güvenliği, lojistiği ve depolaması alanlarında güvenimizi belgelemiş olduk. Bu sertifika, müşterilerimize, tüketicilere verdiğimiz değerin de bir göstergesi. Başta kalite departmanımız olmak üzere bu başarıya katkısı olan tüm çalışanlarımızı kutluyorum. Orhangazi’deki mısır işleme fabrikamız için de sertifika süreci devam ediyor. Yakın zamanda ikinci sertifikamızı almayı umuyoruz” diye konuştu.

QR KOD İLE TÜM SÜREÇLER ŞEFFAF

Tedarik Zincirinde Güven Rehberi projesi, QR kod sayesinde tüketicilerin cep telefonlarını kullanarak yedikleri veya aldıkları gıdaların tedarik zincirindeki yolculuğunu görebilmesine imkan tanıyor. Tüketici, Ev Dışı Tüketim’de tabağındaki malzemelerin markasını, tedarikçisini görebiliyor, malzemelerin nasıl taşınıp depolandığını da sorgulayabiliyor. Böylece, Güvenilir Tedarikçi Sertifikası’na sahip tedarikçilerle çalışan restoran, otel, kafe, fast food, catering, yemekhane vb. işletmeleri yemek ve keyifli zaman için güvenle tercih edilebiliyor.

TURYAĞ HAKKINDA:

Turyağ, 1916 yılında İzmir’in Turan semtinde kuruldu. 1932 yılında ilk bitkisel margarini piyasaya sunan Turyağ, 1955 yılında ise ilk kez ev dışı tüketim (EDT) için margarin üretti. Köklü geçmişi ve bilgi birikimi ile endüstriyel ve ev dışı tüketim yağ pazarına daha sağlıklı ve daha yüksek performans gösteren ürünleri maliyet avantajı ile sunan Turyağ, 2014 yılında Cargill tarafından satın alındı. Kalite ve güvenlikte Türkiye’deki en iddialı tesislerden biri olan Balıkesir Turyağ tesisinde son yıllarda 80’in üzerinde yeni ürün geliştirildi. Turyağ, özellikle dağıtım kalitesi, distribütörün sahaya satışı, satışların analiz başarısı, distribütörlerin geliştirilmesi, doğru hizmetin son noktaya ulaşması alanlarında sektörde öne çıkıyor.

 

Daha fazla bilgi için www.turyag.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

TÜRKİYE’DE CARGİLL HAKKINDA:

Türkiye’de faaliyetlerine 1960’lı yıllarda başlayan Cargill gıda, biyoendüstriyel ve hayvan besleme sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 1992 yılında İstanbul’da açılan Türkiye merkez ofisinin yanı sıra Adana ve Ankara’daki ofisler ile Bursa, Balıkesir, Kocaeli ve Sakarya’da yer alan üretim tesislerinde toplam 670 çalışanıyla hizmet veriyor. 2014’te Orta Doğu ve Kuzey Afrika, 2018 ise Sahra Altı Afrika’nın eklenmesiyle Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’yı (META) içine alan bölgenin yönetim merkezi Türkiye oldu. 2021 yılı itibarıyla Cargill Hindistan’ın gıda bileşenleri iş kolunun META bölgesine bağlanmasıyla birlikte Cargill Türkiye 3 milyara yakın nüfusu olan bir bölgenin yönetimini üstlenmiş oldu. Dünyanın besin ihtiyacını güvenli ve sorumlu bir şekilde sağlamak amacıyla sürdürülebilirlik odağında çalışmalarını sürdüren Cargill Türkiye, dört fabrikasındaki inovatif yaklaşımlarla tüketici trendleri doğrultusunda yenilikler geliştiriyor, verimlilik yaratıyor.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

www.cargill.com.tr ve https://www.facebook.com/CargillTurkey/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

CARGİLL HAKKINDA

Cargill, 70 ülkede bulunan 157 bin çalışanı ile gıda, tarım, finans ve endüstriyel ürün sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Dünyanın güvenli, sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde beslenmesine katkı sağlama hedefiyle çalışmalarını sürdüren Cargill, 155 yılı aşkın tecrübesini yeni teknolojiler ve içgörülerle birleştiren Cargill, faaliyet gösterdiği her yerde çiftçiler, müşteriler, yerel yönetimler ve içinde yaşadığımız toplumlarla paylaşarak tüm paydaşlarıyla birlikte değer yaratmak için çalışıyor. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na uyumlu olarak 2030 yılına kadar dünyada sürdürülebilir tarım uygulamalarını ve eğitimlerini yaygınlaştırarak 10 milyon çiftçinin hayatına dokunmayı ve karbon emisyonlarını yüzde 10 oranında azaltmayı hedefliyor. Daha fazla bilgi için www.cargill.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar