BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.497,81%0.54
Eğitim

Millet Kütüphanesi’ne yapay zekalı robot! Çocuklara bilimi sevdirecek...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı TÜBİTAK tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde kurulan Teknoloji Atölyesi’nde yapay zekayla öğrenebilen robot devreye girdi. Çocuklara bilim ve teknoloji çalışmalarına teşvik etmek için kullanılan robotun, ilk görevi ise yapay zeka sayesinde Türkçe’yi öğrenmek olacak.

Abone OlGoogle News
23 Şubat 2021 11:37

Kütüphanesi sosyal medya üzerinden yapay zekalı öğrenebilen robota isim önerileri almaya başladı. Sosyal medya üzerinden önerilerini ileten vatandaşlar, 1958'de yapay zeka üzerine konferans veren Ord. Prof. Dr. Cahit Arf'tan esinlenerek Robot Arf ismini ve Bilge, Çelebi, Cezeri isimlerini önerdiler.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde kurulan Bilim ve Teknoloji Atölyelerinde 5-10 yaş gurubu için Keşif Atölyesi, 9-17 yaş grubu için Tasarım ve Üretim Atölyesi ile Teknoloji Atölyesi bulunuyor. Teknoloji Atölyesi, 9-17 yaş arası çocuklar için fen, matematik, mühendislik, tasarım, robotik, kodlama ve programlama etkinliklerinin yapılması da planlanıyor.

Bu atölyelerde öğrenciler çeşitli etkinlikler yolu ile bilimsel kavramları keşfetmeleri, günlük hayatta karşılaştıkları basit problemlere yönelik çözüm geliştirebilmeleri, düşük hassasiyetli prototipleme yapabilmeleri ile çeşitli üretim alanlarında tecrübe kazanmaları, yeni ve özgün fikirler geliştirebilmeleri, robotik ve kodlama, programlama etkinlikleri ile algoritmik düşünmelerini hedefleniyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar