BIST9.881,51%1,70
USD32.5736%0.11
EURO34,9817%0.03
ALTIN2.455,19%0.78
Eğitim

E karne nasıl bakılır? E karne nasıl alınır?

E karne nasıl bakılır? E karne nasıl alınır? E okul karne notu, teşekkür, ara karne notunu veliler 'veli bilgilendirme sistemi' üzerinden öğrenebileceği açıklandı. Peki ama e okuldan e karneye nasıl bakılır? Teşekkür belgesi, takdir belgesi, devamsızlıklar ve karne notları nasıl öğrenilir?

Abone OlGoogle News
22 Ocak 2021 10:08

Karnelerin dijital olarak verileceği açıklamasından sonra karne notusorgulamaları başladı ve öğrenciler e karneyi ilk kez alacakları için heyecanlı bekleyişe girdiler. Peki e karne nasıl alınır? İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karnelerini e-Okul üzerinden dijital olarak alacak. Peki öğrenciler e okul sistemine nasıl erişecekler? Geçtiğimiz günlerde aşırı yoğunluktan dolayı EBA sistemi çökmüştü. MEB bu sefer iyi hazırlandı ve e okul a erişim sağlanırken kullanıcıların herhangi bir problem yaşaması beklenmiyor. Karne gününün gelmesi ile Milli Eğitim Bakanlığınca ilkokul, ortaokul ve lise karneleri ile takdir, teşekkür belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılması bekleniyor.

E karne notlarına nasıl bakılır?

E okul üzerinden karne notları, not bilgilendirmesi konularına ulaşabilirsiniz. Bunun için web tarayıcısından ya da uygulamadan e okul'a giriş yapmanız gerekiyor. E Okul'a veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenci numarası ve öğrencisi okul numarasıyla giriş yapabilirsiniz.

E okul sayfasına giriş yaptıktan sonra sol kısımda menü yer alıyor. Buradan not bilgilerine ya da ‘E karne' seçeneklerine ulaşabilirsiniz. E Karne üzerinden ayrıca takdir ve teşekkür belgelerini de görüntüleyebilirsiniz.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar