BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Eğitim

Talim ve Terbiye Kurulu yeni müfredatı onayladı

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-önerilerin özenle değerlendirildiğini söyledi.

Abone OlGoogle News
24 Mayıs 2024 11:16

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzun süren çalışmaları sonucu, müfredat değişikliği için adım atıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), kamuoyunun görüşüne açılan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan ve bütüncül eğitim yaklaşımını temel alan yeni müfredatta beceri odaklı, sadeleştirilmiş içerikte öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkan sağlayacak yeni yaklaşımlar belirlendi.

10 yıl süren uzun süreli çalışmaların ardından olgunlaşan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulu'na geldi.

Kuruldan geçti

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, "Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi" dedi.

Demirli, "Görüş ve öneriler, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirilerek öğretim programlarına yansıtıldı" ifadelerini kullandı.

Yusuf Tekin'in onayına sunulacak

Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanan yeni müfredat, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in onayına sunulacak. Yusuf Tekin'in onay vermesi halinde süreç hızla işlemeye devam edecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar