BIST9.722,09%0,80
USD32.5487%-0.06
EURO34,8658%0.04
ALTIN2.429,93%-0.01
Dünya

Kuzey Kore’den 'şaşırtmayan' Squid Game cezası

Güney Kore yapımlarının izlenmesinin yasak olduğu Kuzey Kore’de Squid Game izleyen bir öğrenci ve flash diski satın aldığı kaçakçı hakkında ceza çıkarıldı.

Abone OlGoogle News
24 Kasım 2021 19:58

Hükümet yasağına rağmen Netfix'in popüler dizisi Squid Game'i kaçak yollardan satın alıp izleyen bir Kuzey Koreli lise öğrencisine müebbet hapis cezası verildi. USB sürücüsünü satın aldığı kaçakçı için ise idam kararı çıkarıldı.

Netflix’in ‘Squid Game’ adlı dizisi yasaklar ülkesi olarak bilinen Kuzey Kore'de ölümlere neden oluyor.

Diziyi merakla izlemek isteyen Kuzey Koreliler'in ülkeye kaçak yoldan girişi için USB bellekler ve bellek kartlarını kullandıkları öğrenilmişti.

Öğrenciye müebbet hapis cezası

RFA kaynaklarına göre, USB sürücüsünü satın alan Kuzey Koreli bir öğrenci müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Diziyi izlediği tespit edilen diğer 5 kişi ise 5 yıl ağır çalışma cezasına çarptırıldı. Öğrencilerin bulunduğu okuldaki yöneticiler ve öğretmenler işten çıkarıldı ve madenlerde ağır çalışma cezasına çarptırılması bekleniyor.

Dalga gibi yayıldı

RFA’da olayın gelişme şekli şöyle anlatıldı:

Tüm bunlar geçtiğimiz hafta bir lise öğrencisinin Güney Kore dizisi Squid Game’in içerisinde olduğu bir USB Flash sürücüyü satın alması ve sınıftaki en iyi arkadaşıyla birlikte izlemesiyle başladı. Daha sonra USB flash belleği satın alan gencin arkadaşı da başka bir öğrenciye söyledi ve onlarla beraber izlediler. Hükümetin sansürcüleri aldıkları ihbar ile öğrencileri tutukladı.

“Güney Kore kapitalist toplumunun ‘canavarca’ karakterini gösteriyor”

Bu ayın başlarında Kuzey Kore hükümeti tarafından yönetilen bir internet sitesinde, Squid Game’in “güçlülerin zayıfları sömürdüğü eşitsiz bir toplumu” yansıttığını ve insanlığın yok edildiği “Güney Kore kapitalist toplumunun “canavarca” karakterini gösterdiğini anlatan bir bildiri yayınlanmıştı.

Güney Kore programlarını izleme ve dağıtmanın cezası ölüm

Kuzey Kore vatandaşlarının herhangi bir Güney Kore TV programını izlemesi yasa dışıdır. Uluslararası medya, özellikle serbest piyasa Güney Kore kültürünün etkisi, Kuzey Kore’deki egemen güce bir tehdit olarak görülüyor. Geçen yıl ülke, Güney Kore ve ABD gibi kapitalist ülkelerdeki medyayı izleme, sahip olma veya dağıtmanın ölüm cezasıyla sonuçlanabilecek “Gerici Düşünce ve Kültürün Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Kanun” adlı bir yasa çıkarmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar