BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Dünya

El Kaide lideri Zevahiri: O kurumun amacı Müslümanları bölmek

El Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri yayınladığı video mesajda Birleşmiş Milletler'i sert bir şekilde eleştirdi. BM'ye üye olmanın İslam'ın kurallarını reddetmeyi içerdiğini öne sürdü...

Abone OlGoogle News
24 Kasım 2021 15:55

El Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'nin örgütün ana propaganda organı As-Sahab üzerinden 38 dakikalık yeni bir video mesajı yayınlandı.

Zevahiri video mesajında Birleşmiş Milletler'i (BM) sert bir şekilde eleştirdi. Dolaşıma sokulan videonun başlığı ise "İslam Ümmetini Birleşmiş Milletler'in Oluşturduğu Tehdit Konusunda Uyarmak"

Zevahiri konuşmasında şu konulara değindi:

- "Birleşmiş Milletler kötü bir amaçla; İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin dünyaya tahakkümlerini kurma arzusuyla kuruldu. İnsanlığın kalanına bu amaçla bir siyasi sistem ve doktrin dayattılar. Amaçları Müslümanlar başta olmak üzere tüm insanlığın kendi çıkarlarına göre davranması."

- "İkinci Dünya Savaşı'nın galipleri olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin) devletler BM'nin tüm iplerini ellerinde tutmaktadırlar. Bu sebeple en büyük suçlular da bu devletlerdir."

- "BM'nin kanun ve kararları İslam ve ahlakla çeliştikleri için reddedilmelidir."

- "BM'nin üyeliğe kabul şartları bu kurumun kanun ve kararlarını kabul şartı gerektirdiğinden İslam şeriatını inkar etmek olur."

- "BM'nin güvenlik anlayışı statükoyu ve sömürücüleri korumaya, işgal ve baskı altındaki Müslümanların direniş mücadelelerini engellemeye yönelik."

- "Filistin'i bölerek İsrail'i kuran BM'dir. BM, sonraki dönemlerde de İsrail'in genişlemesini desteklemiş ve İsrail'i korumuştur."

- "Böyle bir güvenlik anlayışındaki BM'ye üye olan bir Müslüman ülke, İslam topraklarına yönelik mevcut gaspları da kabul etmiş olur. Örneğin Çeçenistan, Keşmir, Septe ve Melila, Doğu Türkistan, Zila ve Harar, Zanzibar."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar