BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Dünya

16 yaşındaki gençten dev kripto para vurgunu! Bugünü kadarki en büyüğü

ABD’de 16 yaşındaki bir genç, 36 milyon dolarlık dev kripto para soygunu gerçekleştirdi. Gencin ele geçirdiği paraları oyunlara harcadığı bildirilirken, söz konusu vurgunun şu ana kadar bir kişiden bildirilen en büyük hırsızlık olduğu belirtildi.

Abone OlGoogle News
21 Kasım 2021 15:03

ABD’de 36 milyon dolarlık dev kripto para soygunu gerçekleşti. Şu ana kadarki en büyük kripto para hırsızlığı olduğu düşünülen soygunu gerçekleştiren 16 yaşındaki genç hacker yakalandı.

Genç hacker ele geçirdiği paraları oyunlara harcadı. Hırsızın kripto para hesabına el konulurken suç yoluyla mülk elde etme etmekten mahkemeye çıkarılacak.

“Var olan sistemde soygunların önüne geçmek mümkün değil”

Son yıllarda hızla gelişen kripto para borsası, kötü niyetli hackerların bir numaralı hedefi haline geldi. Kripto para borsasında yaşanan soygunlar gündeme gelmeye devam ediyor.

Var olan kripto para sisteminde soygunların önüne geçilmesinin mümkün olmadığını belirten yetkililer, soygunlar önlemek için çeşitli düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğini vurguladı.

Satın aldığı kullanıcı adı sayesinde yakalandı

Geçen yıl Amerika'da bir hacker hedeflediği bir kullanıcının, iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini engelleyerek kripto para hesabına erişmesini sağlayan "SIM takas saldırısı" gerçekleştirdi.

Kullanıcının hesabındaki 36 milyon dolarlık kripto paraya erişerek soygunu gerçekleştiren hacker aranıyordu. Yetkililer suçluyu, çaldığı paranın büyük bir kısmını kullanarak bir çevrimiçi oyunda çok değerli kullanıcı adı satın almasıyla yakalamayı başardı. Polis suçluyu yakalayınca erişebildiği yaklaşık 6 milyon dolar değerindeki kripto paraya el koydu.

Şu ana kadar bir kişiden bildirilen en büyük hırsızlık

Hamilyon Polis Teşkilatı’nda görevli Kenneth Kirkpatrick gerçekleşen soygunun “Şu ana kadar bir kişiden bildirilen en büyük kripto para hırsızlığı” olduğunu bildirdi.

Olay üzerine CBC’ye konuşan Ottawa Üniversitesi bilgisayar bilimi profesörü Guy-Vincent JourdanYedekleme yok, herhangi bir düzenleme yok. Bu yüzden de hiçbir şeyin garantisi yok.” sözleriyle bu sistemde kripto para soygunlarının önüne geçilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar