BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Dünya

O ülkenin eski cumhurbaşkanı adayına soğuk duş! TV kanalı ile Kur’an-ı Kerim Radyosunu kapattılar

Tunus’ta 2019 yılında cumhurbaşkanı adayı olan Nebil el-Karvi'ye ait televizyon kanalı ile yerel Kur’an-ı Kerim Radyosunun kapatıldığı bildirildi.

Abone OlGoogle News
27 Ekim 2021 17:49

Tunus’ta eski cumhurbaşkanı adayı Nebil el-Karvi'ye ait Nesma TV ile yerel Kur’an-ı Kerim Radyosunun izinsiz yayın yaptıkları gerekçesiyle kapatıldığı bildirildi.

Tunus Bağımsız Görsel ve İşitsel İletişim Yüksek Kurulundan (HAICA) yapılan yazılı açıklamada, söz konusu medya kuruluşlarının defalarca uyarılmasına rağmen yayın lisansı almamaları nedeniyle kapatma kararının uygulandığı ve yayın teçhizatlarına el konulduğu duyuruldu.

Karvi lehine yayınlar yapıldı

Nesma TV ile HAICA arasında 2014’ten bu yana lisans başvurusu için yazışmalar yapıldığı ancak bir sonuç alınmadığı kaydedilen açıklamada kapatma kararının Kurulun 11 Ekim’deki toplantısında verildiği aktarıldı.

Açıklamada, Nesma TV için kapatma kararı alınmasında cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde kanalın gayriresmi sahibi Tunus’un Kalbi Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Karvi lehine yayınlar yaparak tarafsızlık ilkesine uymamasının da etkili olduğu belirtildi.

Tunus'ta ulusal yayın yapan Nesma TV, 2019'daki seçim sürecinde yolsuzluk ve kara para aklama suçlamasıyla yargılanan cumhurbaşkanı adayı Karvi lehine yayınlar yapmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar