BIST9.931,16%2,21
USD32.4445%-0.29
EURO34,7750%-0.57
ALTIN2.444,84%0.35
Dünya

Eli kanlı katil Netanyahu hapsemi giriyor?

İsrail'de eski başbakan Netanyahu'nun Almanya'dan rüşvet alması nedeniyle hapsedilebileceği belirtiliyor...

Abone OlGoogle News
14 Ekim 2021 16:08

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, eski başbakan Binyamin Netanyahu'nun İsrail için Almanya'dan denizaltı alımı anlaşmasında rüşvet aldığına dair iddiaların araştırması için harekete geçti.

İddialara göre Almanya, Netanyahu'ya Alman denizaltılarını alması ve bunun İsrail'in güvenliği için zorunlu olduğunu İsrail kamuoyuyla paylaşması için rüşvet vermişti.

MERKEL TANIK OLARAK DAVET EDİLECEK

Gantz Netantahu'nun Almanya'dan rüşvet aldığına dair iddialar için kapsamlı bir soruşturma açılması, komisyon kurulması ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de bu komisyona tanık olarak davet edilmesini öneriyor. Fakat İsrail Başbakanı Naftali Benett'in Almanya'yı da suçlu konumuna düşürecek bu hamle konusunda çekingen olduğu belirtiliyor.

KOALİSYONDA KRİZE YOL AÇABİLİR

Gantz'ın soruşturma ve komisyon taleplerinde diretmesinin İsrail'de koalisyonu bozacak kadar büyüyüp büyümeyeceği tartışma konusu.

İsrail'de 8 partiden oluşan hükümet, 120 üyeli İsrail parlamentosu Knesset'te 61 milletvekiliyle en asgari çoğunluğa sahip olduğundan oldukça kırılgan halde bulunuyor.

Açılması istenen soruşturma sonucunda Netanyahu aleyhine rüşvet davası açılmasıyla 2009-2021 dönemi İsrail başbakanı olan Netanyahu'nun İsrail'de hapse girebileceği belirtiliyor. Netanyahu hakkında başka yolsuzluk iddiaları da bulunuyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar