BIST9.693,46%1,77
USD32.5884%0.18
EURO34,7645%0.23
ALTIN2.507,30%0.92
Dünya

Ukrayna ve AB arasında 'Açık Semalar Anlaşması' yapıldı

Ukrayna ile AB, dün düzenlenen zirvede taraflar Açık Semalar Anlaşmasını imzaladı...

Abone OlGoogle News
13 Ekim 2021 15:59

Ukrayna ile AB, yıllardır tartışılan havacılık sorununu çözüme kavuşturdu. Dün düzenlenen Ukrayna-AB Zirvesinde taraflar Açık Semalar Anlaşmasını imzaladı. Anlaşmaya göre, Avrupalı ​​şirketler Ukrayna’daki herhangi bir havaalanına ve Ukraynalı hava şirketleri AB’deki herhangi bir havaalanına kısıtlama olmadan uçabilecek.

'AB-UKRAYNA ARASINDA HAVACILIKTA YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI'

Bununla birlikte anlaşma, Ukrayna ve Avrupa havayollarının haklarını eşitlemeyi, ikili anlaşmalarla kurulan belirli rotalardaki tekeli kaldırmayı, Ukrayna ve Avrupa şehirleri arasında yeni rotaların açılmasını kolaylaştırmayı ve sonuç olarak bilet fiyatlarını düşürmeyi amaçlıyor.

“DAHA FAZLA REKABET, DAHA YÜKSEK KALİTE DEMEK”

Açık Semalar Anlaşmasının imzalanmasını yorumlayan Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, “Rekabet ne kadar yüksek olursa, uçuşların standartları ve kalitesi o kadar yüksek olur. Bir başka olumlu nokta, yeni uçuşlar her zaman daha fazla turist ve dolayısıyla daha fazla gelir demektir.” dedi.

AÇIK SEMALAR ANLAŞMASINA GİDEN UZUN YOL

Ukrayna hava sahasının AB ile birleşme süreci, Leonid Kuçma’nın başkan olduğu 1999 yılından bu yana devam ediyor. Aralık 2006’da AB Konseyi, Avrupa Komisyonuna Ukrayna ile ortak bir havacılık sahası üzerinde müzakereleri başlatma yetkisi vermişti.

Ekim 2013’te taraflar anlaşmanın metni üzerinde ortak karara varılmıştı ancak Birleşik Krallık ile İspanya arasındaki Cebelitarık ve havaalanının bölgesel statüsü konusundaki anlaşmazlık nedeniyle imza engellenmişti.

Kıyiv yönetimi, AB ile Ukrayna arasında 2017 yılında yürürlüğe giren vizesiz rejimiyle birlikte “açık gökyüzü anlaşmasının” da yürürlüğe girmesini bekliyordu. Ancak anlaşmanın imzalanma süreci ertelendi.

Ancak, Birleşik Krallık’ın AB’den nihai olarak çekilmesinden sonra anlaşmanın imzalanmasının önündeki engeller ortadan kalktı. Haziran 2021’de AB Konseyi, Ukrayna, Ermenistan, Tunus ve Katar ile bir anlaşma imzalamayı kabul etti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar