BIST9.645,02%-0,50
USD32.5733%0.16
EURO34,7194%0.23
ALTIN2.415,97%-0.69
Dünya

Beyrut patlaması soruşturması: Kapatılmaya çalışılıyor

Lübnan'da 200'den fazla kişinin öldüğü ve 6 binden fazla kişinin de yaralandığı Beyrut Limanı'ndaki patlamayla ilgili soruşturma bir kez daha askıya alındı...

Abone OlGoogle News
12 Ekim 2021 16:34

Lübnan'da 200'den fazla kişinin öldüğü ve 6 binden fazla kişinin de yaralandığı Beyrut Limanı'ndaki patlamayla ilgili soruşturma bir kez daha askıya alındı.

Lübnan'da 4 Ağustos 2020'de meydana gelen Beyrut Limanı'ndaki patlamayı soruşturan hakimin 'görevden alınması' talebi üzerine soruşturma ikinci kez askıya alındı.

Eski Maliye Bakanı Ali Hasan Halil ve eski Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Gazi Zuaytir'in avukatları, soruşturmayı yürüten hakim Tarık Bitar hakkında "görevden alınma" talebiyle dava açtı.

Temyiz Mahkemesinin söz konusu talebi karara bağlayıncaya kadar, Beyrut Limanı'ndaki patlamayla ilgili soruşturma süreci askıya alındı.

Aynı hakim hakkında daha önce de yapılan bir şikayet nedeniyle soruşturma askıya alınmış, mahkeme kararı sonrasında devam edilmişti.

ESKİ MALİYE BAKANI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Öte yandan hakim Bitar, hakkındaki "görevden alınma" talebi öncesinde, son duruşmaya katılmayan eski Maliye Bakanı Ali Hasan Halil hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Eski Maliye Bakanı Halil, halihazırda Şii Emel Hareketinden milletvekili olarak Mecliste yer alıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar