BIST9.716,77%-0,05
USD32.5746%0.12
EURO35,0004%0.08
ALTIN2.451,05%0.61
Dünya

Rusya Karabağ gelişmesini duyurdu! Türkiye'nin yeniden gündeminde olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ meselesini görüşmek üzere bir araya geliyor.

Abone OlGoogle News
11 Ekim 2021 14:09

Nikol Paşinyan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin de bulunduğu Karabağ'da istikrarın sağlanması için atılacak adımları görüşmek üzere Moskova'da bir araya gelecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Karabağ'da istikrarın sağlanması için atılacak adımları görüşecek.

AA'nın aktardığı habere göre, Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, Putin ile Paşinyan'ın yarın Moskova'da bir araya gelecekleri belirtildi.

Görüşmede, Karabağ'a ilişkin Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin, 10 Kasım 2020 ve 11 Ocak 2021 bildirilerinin hayata geçirilmesine dair sürecin ele alınacağı bilgisine yer verilen açıklamada, "Bölgede istikrarın güçlendirilmesi ve ekonomik bağların kurulması için atılacak adımların da değerlendirilmesi planlanıyor." ifadesi kullanıldı.

Putin ve Paşinyan'ın yarınki görüşmede ikili ilişkileri de istişare edeceğinin vurgulandığı açıklamada, Avrasya bölgesindeki birlikler nezdinde entegrasyon süreçlerinin de değerlendirileceği bildirildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar